Tuesday, 19 March, 2024

Δήμος Πέλλας: Ανοιχτή πρόσκληση για τη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

Με την παρούσα σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Πέλλας πρόκειται να προβεί στην συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ. Α΄/7-6-2010): «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-πρόγραμμα Καλλικράτης» όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει με το άρθρο 78 του Ν.4555/18.
Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης αποτελεί όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες το οποίο συστήνεται σε δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) κατοίκους και συγκροτείται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται εντός δύο (2) μηνών από την εγκατάσταση των δημοτικών αρχών.
Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας.
Στη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης συμμετέχουν και δημότες, σε αριθμό ίσο με το ένα τρίτο (1/3) του αριθμού των μελών εκπροσώπων φορέων, οι οποίοι ορίζονται μετά από κλήρωση, μεταξύ των εγγεγραμμένων σε ειδικό κατάλογο που τηρείται στο δήμο και στον οποίο μπορεί να εγγράφεται κάθε δημότης που είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους του δήμου.
Στο πλαίσιο αυτό καλούνται:
Α. Οι φορείς που υφίστανται και δρουν στο Δ.Πέλλας και συγκεκριμένα:
α) Οι τοπικοί εμπορικοί και επαγγελματικοί σύλλογοι και οργανώσεις
β) Οι επιστημονικοί σύλλογοι και φορείς
γ) Οι τοπικές οργανώσεις εργαζομένων και εργοδοτών
δ) Οι σύλλογοι εργαζομένων στο Δήμο και τα Νομικά του Πρόσωπα
ε) Οι ενώσεις και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων
στ) Οι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς
ζ) Οι εθελοντικές οργανώσεις και κινήσεις πολιτών
η) άλλες οργανώσεις και φορείς της κοινωνίας των πολιτών και
ζ) Τα τοπικά συμβούλια νέων, να εκφράσουν εγγράφως τη βούλησή τους για τη συμμετοχή τους στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δ.Πέλλας, ορίζοντας εγγράφως τους εκπροσώπους τους (έναν τακτικό με τον αναπληρωτή του) έως την Τετάρτη 16/10/2019 στη Γραμματεία Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου (2ος όροφος Δημαρχείου, Εθν. Αντίστασης & Χατζηδημητρίου γωνία, Γιαννιτσά) τηλ.2382350892.
Β. Οι Δημότες και οι Δημότισσες, που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Δ.Πέλλας και ενδιαφέρονται να είναι μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου, να εγγραφούν στον ειδικό κατάλογο των δημοτών που τηρείται στη Γραμματεία Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου, έως την Τετάρτη 16/10/2019 (2ος όροφος Δημαρχείου, Εθν. Αντίστασης & Χατζηδημητρίου γωνία, Γιαννιτσά), τηλ.2382350892. Στις αιτήσεις συμμετοχής θα αναγράφονται τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας (Επωνυμία Φορέα/Ονοματεπώνυμο Δημότη, Τηλέφωνο, Διεύθυνση, Τ.Κ., e-mail). Πιστεύουμε πως η ανταπόκρισή σας θα είναι θετική, αφού ο ρόλος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη δυναμική του δήμου μας.
Ο Δήμαρχος
Γρηγόριος Στάμκος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου