Thursday, 28 March, 2024

Δίκτυο υποστήριξης δανειοληπτών (ΚΕΥΔ-ΓΕΥΔ) στην Πέλλα, δωρεάν

Σε «καταφύγιο» για τους οικονομικά αδύναμους υπερχρεωμένους δανειολήπτες τείνουν να μετατραπούν τα Κέντρα και τα Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ – ΓΕΥΔ)

που έχει συστήσει η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ).
Αφορά είτε φυσικά πρόσωπα (νοικοκυριά και ελεύθεροι επαγγελματίες), είτε επιτηδεματίες-επαγγελματίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Συγκεκριμένα, τα ΚΕΥΔ – ΓΕΥΔ εξυπηρετούν όλους τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), τους ελεύθερους επαγγελματίες (τεχνίτες, καλλιτέχνες κλπ),
μικροέμπορους και μικροεπιχειρηματίες κάθε μορφής. Επίσης τους αγρότες, τους εργάτες, καθώς και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως ανέργους, χρόνια/βαριά ασθενείς, ΑΜΕΑ κλπ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ πολίτες και επιχειρήσεις, καθώς και τους συνεργάτες τους (λογιστές, οικονομολόγους, δικηγόρους, μηχανικούς, συμβούλους)
Όλες οι συμβουλές μας για διευθέτηση οφειλών δίνονται ΔΩΡΕΑΝ και με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.
Υποστηρίζουμε με αλληλοσεβασμό και εμπιστευτικότητα.
Ήδη στο διάστημα που λειτουργούν, πανελλαδικά, έχουν υποδεχτεί πάνω από 10.000 δανειολήπτες, εκ των οποίων το 50% δηλώνει εισόδημα από μηδέν έως 8.000 ευρώ ετησίως. Είναι δηλαδή είτε άνεργοι, είτε χαμηλόμισθοι και είναι προφανές ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ζητήσουν ενημέρωση και υποστήριξη από δικηγορικά γραφεία. Πέραν όμως των επιτόπιων επισκέψεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Στο 85% των περιπτώσεων παρασχέθηκε μια γενικότερη ενημέρωση περί του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για τα ζητήματα ρύθμισης οφειλών και τις διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις, ενώ το 15% των πολιτών ζήτησε μια εξειδικευμένη νομική ή και οικονομική συμβουλή επί προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Ως προς την κατανομή των χρεών διαπιστώνεται ότι το 35% των εξυπηρετούμενων έχουν οφειλές ταυτόχρονα προς τα πιστωτικά ιδρύματα και προς το δημόσιο (ΔΟΥ και ΕΦΚΑ), το 50% έχει οφειλές μόνο προς τα πιστωτικά ιδρύματα και το 15% έχει οφειλές μόνο προς το δημόσιο.
Ηλεκτρονικά
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν πληροφορίες περί των εναλλακτικών λύσεων για τη ρύθμιση των οφειλών, είτε αφορά σε φυσικό πρόσωπο είτε σε επιχείρηση, και στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (www.keyd.gov.gr).

Τηλ. επικοινωνίας για πανελλαδική ενημέρωση των γραφείων ανά νομό και ραντεβού: 213.212.57.30

Στην Έδεσσα, μέχρι και αυτή την εβδομάδα τα ΚΕΥΔ στεγάζονται στα γραφεία του ΟΑΕΔ. Από την επομένη, θα μεταφερθούν στην οδό Φλωρίνης 6. 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου