Friday, 19 April, 2024

Δεκάδες άτομα νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία της Πέλλας με κορονοϊό και πνευμονία!

Όλο και μικρότερες ηλικίες (από αυτές δε που ξέραμε) χτυπά πλέον ο κορονοϊός.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αυτή τη στιγμή, στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, νοσηλεύονται άτομα ηλικίας από 40-60 ετών.

Συνολικά, στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, νοσηλεύονται από κορονοϊό 75 άτομα!

Εδώ θα πρέπει να τονιστεί, ότι στο Νοσοκομείο δεν εισάγονται απλά περιστατικά, αλλά αυτά που παρουσιάζουν πνευμονίες και υποξαιμίες (πέραν του κορονοϊού) που αυτές τις ημέρες κι ενώ ο καιρός δεν έχει παρουσιάσει ιδιαίτερη μεταβολή και πτώση θερμοκρασίας είναι αρκετοί οι ασθενείς που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα, όπως και έντονου πυρετού.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, καθημερινά στο Νοσοκομείο Έδεσσας, προσέρχονται περίπου 100 άτομα (όπως αντίστοιχα και σε αυτό των Γιαννιτσών) που εξετάζονται από το ιατρικό προσωπικό, μέσα στα λεγόμενα box (στα isolation boxes, τύπου κοντέινερ ή σκηνές) τα ύποπτα περιστατικά covid.

Και αυτό γίνεται τόσο για την προστασία των ατόμων που εξετάζονται, όσο και για να μην υπάρξει διασπορά εντός του Νοσοκομείου.

Συνολικά, αυτή την στιγμή, στα δύο Νοσοκομεία του Νομού Πέλλας, νοσηλεύονται περίπου 150 άτομα (και στις Non-covid κλινικές, με πνευμονία, κα). Επίσης, αξίζει να τονιστεί, ότι γίνονται ήδη διασωληνώσεις, όταν οι ασθενείς, πρέπει να μεταφερθούν σε άλλα Νοσοκομεία. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, κυριολεκτικά δίνουν τον εαυτό τους στη μάχη με τον κορονοϊό, ενώ διαπιστωμένα κάποιοι έχουν ασθενήσει και υποχρεωτικά κάνουν την καραντίνα στο σπίτι. Επισημαίνεται πάντως από το ιατρικό προσωπικό, ότι όλοι πρέπει να δείξουν την δέουσα προσοχή, καθώς τα κρούσματα στο Νομό Πέλλας, συνεχίζουν να παραμένουν σε υψηλά νούμερα.

Οι κλίνες ΜΕΘ που είναι κενές στα νοσοκομεία ανά Περιφέρεια

Συνεχίζεται η πίεση στο ΕΣΥ καθώς δεκάδες συνάνθρωποι μας χρειάζονται εντατική για να επιβιώσουν δίνοντας μάχη με τον κορονοϊό. Σε ότι αφορά στις κλίνες ΜΕΘ, πανελλαδικά, συνεχίζεται η πίεση στο ΕΣΥ αφού δεκάδες συνάνθρωποι μας χρειάζονται εντατική για να επιβιώσουν δίνοντας μάχη με τον κορονοϊό.

Σε όλη τη χώρα λειτουργούν σήμερα συνολικά 1.177 κλίνες ΜΕΘ. Από αυτές, 914 είναι κατειλημμένες και 263 κενές (ποσοστό 22%). Οι ΜΕΘ-non COVID είναι σήμερα 589, οι 451 είναι κατειλημμένες και οι 138 κενές (ποσοστό 23,5%). Οι ΜΕΘ-COVID είναι σήμερα 588. Από αυτές, 463 είναι κατειλημμένες και 125 κενές (ποσοστό 21%).

Στην 3η ΥΠΕ (Μακεδονίας): 125 κλίνες, εκ των οποίων 118 κατειλημμένες και 7 κενές (ποσοστό 6%). Οι συνολικές κλίνες που διατίθενται σε όλη τη χώρα για τη νοσηλεία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 είναι 5.629.

Οι ασθενείς με COVID-19 που νοσηλεύονται σήμερα είναι 3.527 (συνολικά ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΛ, θάλαμοι αρνητικής πίεσης και απλές κλίνες) και στην 3η ΥΠΕ (Μακεδονίας): 812 (από τις 1.099 διαθέσιμες κλίνες).

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου