Friday, 29 March, 2024

Δεν θα δοθεί «έκτακτο» δώρο Πάσχα

Η κυβέρνηση φαίνεται να βάζει «φρένο» στο έκτακτο δώρο Πάσχα, που αναμενόταν να κυμανθεί από 250 έως 300 ευρώ

και να χορηγηθεί σε ευάλωτους πολίτες. Την αποκάλυψη έκανε πριν από λίγη ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Όπως όλα δείχνουν, το έκτακτο δώρο Πάσχα σε χαμηλοσυνταξιούχους, σε δικαιούχους επιδόματος παιδιού και ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, δε θα δοθεί τελικά. Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά», κ. Σκυλακάκης φαίνεται να υποστήριξε πως δε θα υπάρξει επανάληψη της καταβολής του έκτακτου επιδόματος ενόψει του Πάσχα. Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε:

«Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Δεν υπάρχει κάποιο μαζικό δημοσιονομικό πακέτο, δεν πρόκειται να κάνουμε μια εκλογική περίοδο η οποία θα στηρίζεται στο χρήμα του φορολογούμενου. Εμείς πάντοτε παίρναμε μέτρα με βάση το δημοσιονομικό χώρο που υπήρχε, ολοκληρώθηκε αυτή η φάση. Έχουμε αφήσει ένα πολύ μικρό περιθώριο, κάποιες μικρές ρυθμίσεις από εδώ και από εκεί που είναι αναγκαίες και που κάθε φορά γίνονται, κάθε φορά έχουμε ρυθμίσεις αλλά τίποτε προεκλογικό με τον χαρακτήρα του κομματικού προεκλογικού δεν πρόκειται να γίνουν. Ο πρωθυπουργός το είπε με σαφήνεια και εγώ ως υπεύθυνος δημοσιονομικής πολιτικής σας επαναλαμβάνω τα ίδια»

Κλείνοντας, ο κ. Σκυλακάκης είπε: «Δεν υπάρχει «δώρο Πάσχα», αυτό κάθε φορά που δίνεται όταν δίνεται είναι εφάπαξ. Τώρα έχουμε το market pass καλύπτουμε αυτή την ανάγκη. Καλύψαμε και μια μεγάλη ανάγκη στους συνταξιούχους, ολοκληρώσαμε».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου