Friday, 29 March, 2024

Δηλώσεις Λάκη Βασιλειάδη για τη μείωση μισθωμάτων στα Σχολικά Κυλικεία

Με τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε την Πέμπτη, δίνεται η δυνατότητα μείωσης, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

έως και 40% στα μισθώματα σχολικών κυλικείων για το σχολικό έτος 2020-2021. Παράλληλα, δίνεται και η δυνατότητα τμηματικής καταβολής οφειλόμενων μισθωμάτων της περιόδου 2019-2020 σε έως και 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις και δυνατότητα παράτασης των μισθώσεων για ένα έτος, πάντα με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ για όσους το επιθυμούν, έως 30 Ιουνίου 2021 είναι δυνατή η λύση της σύμβασης μίσθωσης σχολικού κυλικείου, χωρίς την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής υπέρ του εκμισθωτή.
Με αφορμή τη νομοθετική ρύθμιση, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε:
«Πριν μερικές ημέρες είχα πραγματοποιήσει συνάντηση με ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων στη Σκύδρα, όπου και συζητήσαμε όλα τα ζητήματα του κλάδου, αυτή την ιδιαίτερη χρονιά. Αντιλαμβανόμενος τις δυσκολίες, ειδικότερα στην Πέλλα, δεσμεύτηκα να εντείνω τις παρεμβάσεις μου, ώστε να στηριχθούν οι επιχειρήσεις αυτές. Η νομοθετική ρύθμιση αυτή δίνει ανάσα στους ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων και επιτρέπει την ομαλή τους λειτουργία και κατά τη νέα σχολική χρονιά».
*photo αρχείου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου