Friday, 29 March, 2024

Δημήτρης Μπίνος: Πλήρης απαξίωση του ΔΣ Αλμωπίας. Δήμαρχος και πρόεδρος αδυνατούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων

Απέδειξε χθες για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή, γιατί δεν μπορεί να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας, με πλήρη ευθύνη του Προέδρου του και του ίδιου του Δημάρχου.

Επιδιώκουν την απαρτία αλλά ταυτόχρονα, με υβριστικό και αλαζονικό τρόπο, απορρίπτουν τον διάλογο και τη Δημοκρατία. Δεν αντιλαμβάνονται ούτε τον δικό τους θεσμικό ρόλο, ούτε της αντιπολίτευσης. Αδυνατούν να προσφέρουν χώρο στο Δημοτικό κατάστημα, για τη λειτουργία της Αντιπολίτευσης και απορρίπτουν με προσβλητικό τρόπο τις προτάσεις της Αντιπολίτευσης, θεωρώντας την ως χρήσιμο εργαλείο για τη δική τους επιβίωση.

Στον επίλογο αυτή της Δημοτικής Αρχής, δυστυχώς είναι αδύνατον να ολοκληρωθούν μεγάλα έργα όπως ο βιολογικός και η ύδρευση της Αριδαίας, που άφησε παρακαταθήκη η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Ταυτόχρονα, είναι αδύνατον να βελτιωθεί η καθημερινότητα, όταν βλέπουμε κάδους πλημμυρισμένους από σκουπίδια στην Αριδαία και τα χωριά μας, κεντρικούς δρόμους γεμάτους λακκούβες, καμένα και κατεστραμμένα φωτιστικά και πολλά ακόμα προβλήματα.

Κακή εικόνα έχουμε και στη Λουτρόπολη, με προβλήματα στην καθαριότητα, στην κυκλοφορία και στην πρόσβαση των οχημάτων. Επίσης, πολλά προβλήματα καταγράφονται από διαμαρτυρίες πολιτών, στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση αλλά και την ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων.

Συνεχίζουν να διαχειρίζονται το δημοτικό και δημόσιο χρήμα με τις απευθείας αναθέσεις, όπως η τελευταία προσπάθεια απευθείας ανάθεσης 400.000 ευρώ για τη συντήρηση του δρόμου προς το Χιονοδρονικό Κέντρο. Μια προσπάθεια που οδήγησε στην ακύρωση της υπογραφής των σχεδίων σύμβασης του Δήμου, γιατί όπως αναφέρει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δεν διασφαλίζονται οι θεμελιώδεις αρχές της διαφάνειας και της ισότητας στη συμμετοχή και δεν εξασφαλίζεται ο ανόθευτος ανταγωνισμός. Από το ποσοστό έκπτωσης δεν προκύπτει ότι ο Δήμος διαπραγματεύτηκε ουσιωδώς, συγκρίνοντας τιμές από παρόμοια έργα παλαιότερων ετών του Δήμου Αλμωπίας αλλά και των άλλων Δήμων. Κατηγορείται ο Δήμαρχος Αλμωπίας από πολίτη με ιδιαίτερες ικανότητες, ότι δεν απαντά σε αίτημά του και ότι απουσιάζει το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου, όταν στρατιά πολιτών εξυπηρετούνται με δίμηνα εξυπηρετώντας μικροπολιτικές λογικές.

Αναξιόπιστος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, που παρά την υπόσχεσή του να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της ρευματοδότησης ιδιωτών από την Τ.Κ. Κορυφής, αθετεί επανειλημμένα την υπόσχεσή του αυτή. Ανεπάρκεια και αλαζονεία, είναι τα δύο χαρακτηριστικά που χαρακτηρίζουν τη σημερινή Δημοτική Αρχή. Με αυτά τα χαρακτηριστικά θα τη θυμούνται οι πολίτες.

Δημήτρης Μπίνος 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου