Thursday, 18 April, 2024

Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας: Extreme καταστάσεις και η… λογική της ακροαματικότητας από τον δήμαρχο!

Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας: Extreme καταστάσεις και η… λογική της ακροαματικότητας από τον δήμαρχο!

Η κόντρα συνεχίστηκε σε μία ακόμη συνεδρίαση μεταξύ του δημάρχου Αλμωπίας και του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Χουρσόγλου, όπου δεν έλειψε η ένταση και η ‘’λάσπη στον ανεμιστήρα’’ όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε ο δεύτερος στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 14 Ιουλίου.

Προ ημερησίας συζητήθηκαν πλήθος θεμάτων, με τον πρώην δήμαρχο Δ. Πασόη να ρωτά τον κ. Μπίνο ποιο είναι το πρατήριο υγρών καυσίμων που τα μηχανήματα του δήμου εφοδιάζονται με καύσιμα, διότι υπάρχουν καταγγελίες πως ιδιώτες πληρώνουν με δικές τους δαπάνες τα καύσιμα των οχημάτων, για εργασίες που πραγματοποιούνται ενώ έθεσε ερώτημα και για τα κριτήρια επιλογής, απευθείας αναθέσεων σε Μέσα Ενημέρωσης για την προβολή της επιχείρησης των Λουτρών-Λουτρακίου Α.Ε.

Ο δήμαρχος απαντώντας, είπε πως ο εφοδιασμός των οχημάτων με καύσιμα, γίνεται μέσω ετήσιας ηλεκτρονικής δημοπρασίας, και από τους δύο προμηθευτές που έλαβαν μέρος πέρυσι, επιλέχθηκε ο ένας εξ αυτών. Στις 8/8/2014 ελήφθη η απόφαση για την προμήθεια πετρελαίου για την κάλυψη των αναγκών όλων των υπηρεσιών με ποσό 493.976 ευρώ. Όταν ο κ. Πασόης επέμεινε να μάθει ποιος είναι, ο δήμαρχος απάντησε ‘’τον ξέρεις, να πας να τον βρεις’’ και ότι το όνομα είναι αναρτημένο στη Διαύγεια του δήμου, κλείνοντας μάλιστα με μια… απειλή: «Μη μου πουλάτε πνεύμα, και προσέξτε να μη βρείτε το μπελά σας» υπονοώντας ότι δε δίνονται έτσι στοιχεία για προσωπικά δεδομένα. Όσον αφορά τα δύο συγκεκριμένα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης που δόθηκαν από 3.000 ευρώ, ο κ. Μπίνος εξέφρασε την άποψη – προσωπική προφανώς, σαν τα κριτήρια επιλογής, χωρίς έρευνα για την αναγνωσιμότητα ή την ακροαματικότητα- ότι είναι τα πιο γνωστά! Κατά κρίσης και… φαντασίαν του ίδιου! Για το ραδιόφωνο π.χ. που έδωσε τις 3.000 ευρώ είπε ότι έχει εμβέλεια έως τη Θεσσαλονίκη! Δεν ακούγεται ούτε μέχρι την Άψαλο μάλλον!

039

Ο κ. Χουρσόγλου πήρε το λόγο και εκτός των ερωτημάτων που έθεσε για θέματα του δήμου, μίλησε πρώτα ”επί προσωπικού” όπως είπε για να ξεκαθαρίσει και να ζητήσει διευκρινίσεις από τον δήμαρχο για τα όσα είπε εναντίον του στο δημοτικό συμβούλιο της 10 Ιουνίου. “Ελπίζω να ακολουθηθεί σήμερα η διαδικασία και να μην έχουμε πάλι extreme καταστάσεις” είπε. Μεταξύ άλλων, ο κ. Χουρσόγλου υποστήριξε πως είναι πρωτοφανές για έναν δήμαρχο να καταφέρεται έτσι εναντίον συμβούλου του που μάλιστα συνέβαλε τα μέγιστα για να κάθεται ο δήμαρχος τώρα στην καρέκλα αυτή!

Ο κ. Μπίνος δεν άφησε να πάει κάτω κανένα σχόλιο και δηλώνοντας ότι είναι η τελευταία φορά που απαντάει για το συγκεκριμένο θέμα, ισχυρίστηκε ότι «Δεν μασάω τα λόγια μου, η υπομονη έχει όρια. Όταν ο κ. Χουρσόγλου δεν έγινε Αντιδήμαρχος όπως απαίτησε τα έκανε όλα αυτά. Τώρα αφορά τον ίδιο τι θα κάνει…».

044

Χ.Π.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου