Friday, 29 March, 2024

Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας με θέματα φόρου στο κρασί και αλλαγή χώρου των ΚΔΑΠ-ΑμεΑ

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας το απόγευμα της Παρασκευής 15-1-2016 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση, όπου συζητήθηκαν αρκετά θέματα προ ημερήσιας διάταξης.

Το πρώτο θέμα είχε να κάνει με την πρόταση του κ. Παπαδόπουλου, από τον Σύλλογο Γονέων του ΚΔΠΑ-ΑμεΑ για μετεγκατάσταση του χώρου όπου βρίσκονται. Εξήγησε τους λόγους και μεταξύ άλλων έθιξε το ζήτημα ότι συστεγάζονται με το Σύλλογο Παραπληγικών. Το αίτημα του θα συζητηθεί ώστε να βρεθεί κατάλληλος χώρος όπως αναφέρθηκε από το Σώμα.

dspella2

Στη συνέχεια, ο οινοποιός Θ. Λίγας που παρέστη στη συνεδρίαση, ζήτησε τη στήριξη του ΔΣ για την επιβολή φόρου στο κρασί, εκφράζοντας την αντίθεση του στη φορολόγηση του κρασιού ως «ισοδύναμου» για τη μη επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, υποστηρίζοντας πως η φορολόγηση της οινοπαραγωγής θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε μεγαλύτερη ζημιά στην οικονομία, παρά θα τη σώσει καθώς θα μειώσει την παραγωγή εθνικού πλούτου, αλλά και θα αυξήσει τα ήδη υπερβολικά ποσοστά ανεργίας, καθώς μοιραία πολλοί άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους.

pellads

«Ήταν μια άστοχη απόφαση από την κυβέρνηση όταν καμία Ευρωπαϊκή οινοπαραγωγός χώρα δεν έχει επιβάλλει ειδικό φόρο στο κρασί, όταν οι περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου την τελευταία πενταετία είναι ζημιογόνες» ανέφερε και κατέληξε πως θα βγει ένα ψήφισμα πανελλαδικά από τους οινοπαραγωγούς και θα κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακολούθησαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Περισσότερα για τα θέματα, αλλά και την επικείμενη ψήφιση για «εναρμόνιση» των τιμών των αστικών λεωφορείων σε επόμενη ανάρτηση

Χ.Π.

Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας με θέματα φόρου στο κρασί και αλλαγή χώρου των ΚΔΑΠ-ΑμεΑ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου