Thursday, 28 March, 2024

Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας

Ο Εμπορικός Σύλλογος δε στήριξε την εμποροπανήγυρη

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής 28 Αυγούστου του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας, πριν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης έγινε ένας απολογισμός της πρώτης εμποροπανήγυρης που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο από τις 21 έως τις 25 Αυγούστου.

Skydra2

Η Δήμαρχος Κ. Ιγνατιάδου δήλωσε ικανοποιημένη από την επιτυχημένη διοργάνωση, όπου πάνω από 100 εκθέτες έλαβαν μέρος και η Σκύδρα ακούστηκε και συνέβαλε στην εξωστρέφεια της περιοχής. Ευχαρίστησε όλο το προσωπικό που εργάστηκε για την επιτυχία της καθώς επίσης και τους εκθέτες, κυρίως τους τοπικούς, οι οποίοι τόλμησαν και πήραν μέρος. Δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια της για τον εμπορικό Σύλλογο της Σκύδρας, που όπως είπε, δε στήριξε σε μεγάλο βαθμό την εμποροπανήγυρη. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Σάββας Αλεξίου, ο οποίος ήταν και εκθέτης, εξέφρασε τα συγχαρητήρια του για την διοργάνωση.

Ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Καρασαρλίδης εξέφρασε μεν την ικανοποίηση του για τη διοργάνωση, αναρωτήθηκε όμως τι λέει ο εμπορικός κόσμος για την εμποροπανήγυρη διότι η αγορά ήταν άδεια και ο τοπικός επαγγελματίας δεν κέρδισε τίποτα…

Κατάργηση του γραφείου του φυτοϋγειονομικού ελέγχου Σκύδρας

Ομόφωνα αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος έτσι ώστε να παραμείνει το γραφείο φυτουγειονομικού ελέγχου στη Σκύδρα. Στην εισήγηση της η δήμαρχος ανέφερε ότι στο οργανόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προβλέπεται η κατάργηση ή μεταφορά του γραφείου φυτουγειονομικού ελέγχου Σκύδρας και γι΄ αυτό το λόγο πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος διότι όπως τόνισε  ο Δήμος της Σκύδρας είναι το κέντρο της παραγωγής του Νομού Πέλλας. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μ. Καραγιάννη τόνισε ότι στο ψήφισμα θα πρέπει να αναφέρουνε και τις αρμοδιότητες του γραφείου.

Αλλαγή πλακιδίων αμιάντου σε τρία σχολείου  της Σκύδρας

Σε αλλαγή πλακιδίων αμιάντου σε τρία σχολεία, με απευθείας ανάθεση, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της Σκύδρας. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα στα δημοτικά σχολεία της Καλλίπολης, Άσπρου και Σεβαστειανών όπου είναι και τα μοναδικά που έχουν πρόβλημα με στοιχεία αμιάντου που θεωρούνται καρκινογόνα.

Κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου

Κατά πλειοψηφία πέρασε το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Σκύδρας. Η κ. Ιγνατιάδου μίλησε για τα οικονομικά του Δήμου που όπως είπε είναι τραγικά λόγω των περικοπών, ΣΑΤΑ, ΚΑΠ, κ.α. και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι με 200.000ευρώ ο δήμος προσπαθεί να καλύψει μόνο την καθημερινότητα, οπότε για έργα ανάπτυξης θα πρέπει να τα διεκδικηθούν χρήματα από προγράμματα όταν αυτά ανοίξουν.

Ο κ. Καραγιάννης ψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα με την προϋπόθεση ότι θα μικραίνει το ποσό για πλακοστρώσεις και τα λεφτά θα πάνε σε αντιπλημμυρικά έργα στο Δήμο και ιδιαίτερα στην Μενηίδα που το πρόβλημα τους χειμερινούς μήνες ως γνωστόν είναι μεγάλο.

Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου