Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Δημοτικό Σχολείο Νέας Πέλλας: Αθλητική, Πολιτιστική Γιορτή, με καλεσμένο τον Άγγελο Αναστασιάδη!

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 στις 10.00π.μ στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Σχολείου Νέας Πέλλας διοργανώνουμε με τη στήριξη του Δήμου Πέλλας αθλητική πολιτιστική γιορτή.
Η Αθλητική-Πολιτιστική εκδήλωση οργανώνεται στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής με την ευκαιρία της ” 3ης Εκπαιδευτικής Εθελοντικής Δράσης για Δότες αίματος και Μυελού των Οστών” και στο πλαίσιο Ευρωπαϊκoύ Προγράμματος ERASMUS+ SPORT με τίτλο «Identifying and Motivating youth who mostly need Physical ACTivity: IMPACT- (Εντοπισμός και Παρακίνηση των υποκινητικών νέων που χρειάζονται περισσότερη συμμετοχή σε Φυσική Δραστηριότητα)
Σκοπός της εκδήλωσης να αναδείξουμε την αξία της μάθησης στη Σχολική Φυσική Αγωγή, καλλιεργώντας και προβάλλοντας την Άσκηση , τις Ολυμπιακές και Αθλητικές Αξίες ως μέσω προάσπισης για την Υγεία, (Σωματικής, Ψυχικής, Πνευματικής) την ποιότητα ζωής και την εκεχειρία ως στάση ζωής.


Ο Εθελοντισμός όπως και ο Αθλητισμός είναι τρόπος Ζωής. Μέσα από τον αθλητισμό ενισχύουμε την αξία της προσπάθειας, της υπευθυνότητας, της τήρησης των κανόνων, κυρίως όμως την αξία της συλλογικότητας. Αξίες ιδιαίτερα πολύτιμες στην εποχή μας. Για αυτό και έχει τεράστια σημασία να δημιουργήσουμε κουλτούρα εθελοντισμού για την υγεία και προσφοράς στην νέα γενιά.
Καλεσμένοι στην εκδήλωση θα είναι:
ο κ. Άγγελος Αναστασιάδης, Έλληνας παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής και νυν ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ελλάδας.
Ο κ. Σμίας Χρήστος Ιατρός Αιματολόγος, Διευθυντής στην Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», Διοικητής Γ.Ν Πέλλας.
Εκπρόσωπος Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας, πατέρας Ιωάννης Σπυρίδης.
Συνάνθρωποί μας μετατρέπουν την εμπειρία τους από την μεταμόσχευση μυελού των οστών και τον αγώνα τους με σοβαρές και απειλητικές για την ζωή τους ασθένειες, σε ένα μήνυμα ΖΩΗΣ, ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ, ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ.
Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες.
Στο πολιτιστικό μέρος της εκδήλωσης θα ληφθούν δείγματα από εθελοντές δότες με τη συνδρομή από τον Σύλλογο “Όραμα Ελπίδας”. (Αν είσαι μεταξύ 18-45 ετών, μπορείς και εσύ να γίνεις Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών)
Στο πρακτικό μέρος της εκδήλωσης παίζοντας όλοι μαθαίνουμε για τον Ολυμπισμό την Άθληση και τη Ζωή!
 Χρησιμοποιούμε το παιχνίδι και την άσκηση ως αθλητικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός.
 Οργανώνουμε Εβδομάδα Ολυμπιακής Άσκησης και Εθελοντισμού 3-7 Δεκεμβρίου: «Εβδομάδα αφιερωμένη στον Εθελοντισμό για την Αιμοδοσία, της Εθελοντικής προσφοράς αίματος, δωρεάς οργάνων και μυελού των οστών»
 Χρησιμοποιούμε τη μουσική και το τραγούδι ευαισθητοποιώντας, κινητοποιώντας , μεταφέροντας μηνύματα αγάπης στα παιδιά που αγωνίζονται με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή με χαρά, δύναμη και ελπίδα
 Συμμετέχουμε στην Ολυμπιακή-Αθλητική-Πολιτιστική Διαδρομή:
«Ε-ΚΕ-ΧΕΙ-ΡΙ-Α»: Μπότσια, Σκοποβολή, Τοξοβολία, Χόκεϊ, Μπάντμιντον, Ακοντισμός, Δρόμος με εμπόδια.
Με πολύ χαρά σας περιμένουμε στην εκδήλωσή!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου