Thursday, 25 April, 2024

Διάλεξη του Γ. Παυλίδη για τις μαθησιακές δυσκολίες (photos)

Το απόγευμα της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε μία σημαντική διάλεξη από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών ¨Ο Φίλιππος¨ με θέμα: «Διάσπαση Προσοχής (ΔΕΠΥ) Προβλήματα Μάθησης και Συμπεριφοράς: Τεστ και μέθοδος Παυλίδη».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών με ομιλητή τον καθηγητή Μαθησιακών Δυσκολιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Ισόβιο Μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Ερευνών Μαθησιακών Δυσκολιών, Γεώργιο Θ. Παυλίδη, ο οποίος κέντρισε το ενδιαφέρον και γέμισε την αίθουσα, ιδιαίτερα από ανθρώπους του εκπαιδευτικού χώρου, γεγονός ενθαρρυντικό.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Παυλίδης με παραδείγματα και λιτό λόγο,  αναφέρθηκε στις μαθησιακές δυσκολίες, στη διάσπαση της προσοχής αλλά και στις μεθόδους έγκυρης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης του προβλήματος.

Όπως σημείωσε ο καθηγητής, τα πάντα ξεκινούν με τη σωστή, ακριβή διάγνωση, την κατανόηση και αποδοχή του προβλήματος από τους γονείς και το παιδί. Να διαγνωστεί δηλαδή η δυσλεξία ή η διάσπαση προσοχής, αν υπάρχουν στοιχεία παρορμητικότητας, υπερκινητικότητας και τις άλλες μαθησιακές δυσκολίες και να προσδιοριστεί ο βαθμός και τα αίτια που προκαλούν το πρόβλημα.

Στη συνέχεια να μπορούν να δοθούν κατευθυντήριες οδηγίες προς τους γονείς και το παιδί, αλλά και τους εκπαιδευτικούς ώστε να βοηθηθεί ανάλογα και στο σχολικό περιβάλλον. Με τη σωστή προσέγγιση οπότε ένα παιδί μπορεί να βελτιώσει τις προσωπικές του δυνατότητες, την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή του.

Ο καθηγητής υποστήριξε ότι το ψυχο–εκπαιδευτικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της ‘PAVLIDIS METHOD’ μπορεί να έχει σημαντικά αποτελέσματα σε ένα παιδί με μαθησιακές δυσκολίες ή δυσλεξία.

DSC_0717 DSC_0716 DSC_0715 DSC_0714 DSC_0713

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου