Thursday, 25 April, 2024

Διαμαρτυρία, κατά του Νομοσχεδίου για τη στείρωση ζώων, από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Γιαννιτσών (vid)

Διαμαρτυρία κατά του σχεδίου Νόμου “Άργος” που αφορά μεταξύ άλλων, τη στείρωση των ζώων πραγματοποιήθηκε στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου

το απόγευμα του Σαββάτου, 22 Μαΐου, από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Γιαννιτσών. Πλήθος κυνηγών συγκεντρώθηκε με τα σκυλάκια του, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το νέο Νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς.Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Γιαννιτσών, Ηλίας Ελευθεριάδης δήλωσε στον «Λόγο της Πέλλας» τους κινδύνους που εγκυμονεί το νέο ν/σ για την υγεία των ζώων, επισημαίνοντας ότι, πουθενά στον κόσμο δεν έχει εφαρμοστεί οριζόντια στείρωση. «Το Νομοσχέδιο κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Θεωρώ ότι πρέπει να αναθεωρήσει η κυβέρνηση, δεν είναι μέθοδος περιορισμού των αδέσποτων αυτός». Όπως είχε τονίσει ο Κυνηγετικός Σύλλογος σε προηγούμενη ανακοίνωση του “Το κράτος δεν μπορεί να αντιμετωπίζει κάθε πολίτη του ως εν δυνάμει «ανεύθυνο και ασυνείδητο». Δεν έχουμε την ανάγκη ενός τέτοιου νόμου για να αναλάβουμε την ευθύνη, απέναντι στα πλάσματα που αγαπάμε και φροντίζουμε. Είναι ανόητο και επικίνδυνο να επιβάλλεται με νόμο ο υποχρεωτικός ακρωτηριασμός των γεννητικών οργάνων σε όλα τα δεσποζόμενα σκυλιά, με το επιχείρημα ότι μέσω του… αφανισμού τους θα βελτιωθούν οι συνθήκες της ζωής τους.
Το Υπουργείο πλανάται αν νομίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τους όποιους ανεύθυνους και ασυνείδητους, ως βολικό «άλλοθι» εις βάρος χιλιάδων άλλων πολιτών, που αντιλαμβανόμαστε τον υποχρεωτικό ευνουχισμό ως περιορισμό των δικών μας συνταγματικών δικαιωμάτων”.
Και το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμωπίας, που αριθμεί 800 μέλη στην περιοχή, ήρθε στα Γιαννιτσά και να συνδράμει στην ενέργεια του Συλλόγου της πόλης.Ο Περιφερειακός εκπρόσωπος Ομοσπονδίας 9 Συλλόγων και επί χρόνια πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμωπίας, Ιωάννης Στεφανίδης πιο αιχμηρός στις δηλώσεις του, υποστήριξε πως είναι απαράδεκτο το υπό ψήφιση Νομοσχέδιο και επ’ ουδενί δεν πρέπει να περάσει, ειδικά στο άρθρο για τη στείρωση των δεσποζόμενων ζώων: «Η στείρωση είναι για όσους το επιθυμούν για τα ζωντανά τους. Δεν θα τα στειρώσουν επειδή θέλουν δύο οικογένειες στην Αθήνα. Ούτε θα μας αναγκάζουν να αγοράζουμε σκυλιά από κει που θέλουν… να στειρώσουν  τις γυναίκες τους στην Αθήνα»! είπε εν ολίγοις ο κ. Στεφανίδης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου