Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Διαμαρτυρία πολύτεκνων Έδεσσας για το Νομοσχέδιο των προσλήψεων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου διερμηνεύοντας τα συναισθήματα του συνόλου των Πολυτέκνων, αλλά και τα δεκάδες τηλεφωνήματα που δέχτηκε

αποφάσισε να αποστείλει αυτή την επιστολή διαμαρτυρία, για το νομοσχέδιο που αναρτήθηκε προς διαβούλευση με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα» και συγκεκριμένα στο άρθρο 11, το ποσοστό προσλήψεων στο δημόσιο από την κατηγορία των Πολυτέκνων μειώνεται στο 10% από το 15%, που ίσχυε μέχρι σήμερα.
Με το Ν. 2190/1994 οι Πολύτεκνοι είχαν ποσοστό 20% των θέσεων, που μειώθηκε με το
άρθρο 25 του Ν.4440/2016 στο 15% στο νόμο περί κινητικότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων. Εσείς στην συνάντηση με αντιπροσωπεία της διοίκησης της ΑΣΠΕ στο υπουργείο στις 6/11/2019, όσο και κατά την παρουσία σας στα γραφεία της ΑΣΠΕ στις 9/11/2019, ότι θα ικανοποιήσετε το δίκαιο αίτημά της επαναφέροντας το ποσοστό των προσλήψεων των πολυτέκνων στο δημόσιο στο 20%.
Με τις διατάξεις του άρθρου 44 του Ν. 4111/2013 και του άρθρου 31 του Ν. 4172/2013
θεσπίσθηκε φόρος πολυτελούς διαβιώσεως για όσους κατέχουν αυτοκίνητα 1928 κ.ε. και άνω, χωρίς να εξαιρεθούν οι πολύτεκνοι.
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, δεν σας ανησυχεί καθόλου ότι η Ελλάδα γερνάει, τα σχολεία
καταργούνται το ένα μετά το άλλο, λόγω έλλειψης μαθητών και η ανασφάλεια των νέων να
δημιουργήσουν οικογένεια με την ανεργία στα ύψη; Ακόμη δεν σας ανησυχούν, ότι οι
δημογραφικές μελέτες είναι δυσοίωνες για την Πατρίδα μας, που σήμερα αργοπεθαίνει, ενώ αντίστοιχα ο αριθμός των γεννήσεων μειώνεται σημαντικά; Η κοινωνία μας
συρρικνώνεται και έρχεσθε με το νομοσχέδιο αυτό να δώσετε και το τελειωτικό χτύπημα για την περαιτέρω μείωση του πληθυσμού της Πατρίδας μας.
Σε μια εποχή που οι πολύτεκνοι έχουν χάσει όλα τα μέτρα στήριξης, ζητούμε να μην προχωρήσει η μείωση του ποσοστού εισακτέων για τους Πολύτεκνους και τα παιδιά τους
στο 10% αλλά αντίθετα να επανέλθει στο 20% ή να παραμείνει στο ποσοστό που ισχύει σήμερα και θα είναι μια ένδειξη ότι η Κυβέρνησή σας τιμά και εφαρμόζει τις Συνταγματικές επιταγές του άρθρου 21 για την ειδική φροντίδα που οφείλει το Κράτος στους Πολύτεκνους.
Το παρόν έγγραφο αποστέλλεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Με εκτίμηση για το Δ. Σ.
Ο Πρόεδρος Μίσχος Στ. Γεώργιος
Ο Γενικός Γραμματέας Καρυπίδης Γεώργιος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου