Thursday, 28 March, 2024

Διαμαρτυρία του ΚΔΑΠ ΑμεΑ «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ» και του Συλλόγου Γονέων και Ατόμων με ειδικές ανάγκες Έδεσσας στο Διοικητήριο

Συνάντηση με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Λάκη Βασιλειάδη και επίδοση ψηφίσματος

Συγκέντρωση των μελών και του προσωπικού του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ» καθώς και του Συλλόγου Γονέων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Έδεσσας πραγματοποιήθηκε σήμερα στον προαύλιο χώρο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην Έδεσσα με αφορμή την Εθνική Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου. Η Πρόεδρος του κέντρου «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ» Γεωργία Κικίδου επέδωσε ψήφισμα στον Περιφερειακό Σύμβουλο Λάκη Βασιλειάδη που εκπροσώπησε την Αν. Αντιπεριφερειάχη Πέλλας Αθηνά Αηδονά, με τα αιτήματα των μελών του κέντρου, ζητώντας τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στον καθημερινό αγώνα που δίνουν για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλης Βασιλειάδης αφού παρέλαβε το ψήφισμα δήλωσε: «Η 3η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία.

amea2

Η καθιέρωση αυτής της ημέρας έχει ως στόχο να εστιάσει η κοινωνία στις δυνατότητες, δεξιότητες και τα δικαιώματα των ανθρώπων αυτών, ώστε, να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής τους και να υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις με στόχο να αναπτυχθούν προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση. Τα Άτομα με Αναπηρία ζητούν ισότητα πραγματική και όχι τυπική. Και πραγματική ισότητα σημαίνει ίσα δικαιώματα στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή. Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, με σεβασμό στην ατομική και ομαδική ιδιαιτερότητα των συγκεκριμένων ανθρώπων, στέκεται αρωγός και θα συμβάλλει στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους».

Συγκέντρωση μελών του ΚΔΑΠ ΑμεΑ «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ» και του Συλλόγου Γονέων και Ατόμων με ειδικές ανάγκες Έδεσσας στο Διοικητήριο

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου