Thursday, 28 March, 2024

Διαπεριφερειακή σύσκεψη για την διαχείριση της στάθμης και της προστασίας της Λίμνης Βεγορίτιδας

Διαπεριφερειακή σύσκεψη για την διαχείριση της στάθμης και της προστασίας της Λίμνης Βεγορίτιδας  

Ευρεία διαπεριφερειακή σύσκεψη για τη διαχείριση της στάθμης και την προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία των Περιφερειαρχών Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη.

Μετά το πέρας της σύσκεψης συναποφασίστηκε: «Έως ότου εκπονηθεί το διαχειριστικό σχέδιο της λίμνης Βεγορίτιδας από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με απόφαση των δυο Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Φλώρινας και Πέλλας, η παροχέτευση νερού προς τον Άγρα και την Τάφρο 66 θα γίνεται με ελεγχόμενη ροή από τη ΔΕΗ (με έλεγχο του θηροφράγματος Άρνισσας), προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή Βρυττών και Άγρα και ειδικότερα για λόγους προστασίας των καλλιεργειών, ακτημόνων και κατοικημένων περιοχών Άρνισσας, Βεγόρας, Φαραγγίου και Μανιακίου. Η ροή θα γίνεται μέχρι τα δύο Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας των ΠΕ Φλώρινας και Πέλλας αποφασίσουν να διακόψουν την τροφοδοσία προς την ΠΕ Πέλλας, για λόγους πολιτικής προστασίας. Επίσης, θα εκπονηθεί διαχειριστικό σχέδιο των λιμνών (Βεγορίτιδας, Χειμαδίτιδας, Πετρών και Ζάζαρης), με την έγκριση της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Πέλλας Θ. Θεοδωρίδης, Φλώρινας Σ. Μπίρος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος της ΠΚΜ Θ. Παπάς, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών της ΠΔΜ Ε. Παναγιωτίδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πέλλας Π. Ζέρζης, οι Δήμαρχοι Αμυνταίου Κ. Θεοδωρίδης, Έδεσσας Δ. Γιάννου και Σκύδρας Α. Ιγνατιάδου, εκπρόσωπος της ΔΕΗ και υπηρεσιακοί παράγοντες των δυο Περιφερειών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου