Friday, 29 March, 2024

Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπ. Πέλλας, Νίκος Αγγελίδης: Το μήνυμα του για τη νέα σχολική χρονιά

Ο Διευθυντής Π.Ε. Πέλλας, Νίκος Αγγελίδης καλωσορίζει τους εκπαιδευτικούς και δίνει το δικό του μήνυμα για την ιδιαίτερη αυτή, σχολική χρονιά

1η Σεπτέμβρη σήμερα και όλοι μας, είτε για πρώτη είτε για πολλοστή φορά, βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας σχολικής χρονιάς. Ξεχωριστές κάθε φορά οι δυσκολίες, τα εμπόδια αλλά και οι προκλήσεις. Η πορεία ιδιαίτερα στο ξεκίνημα φαντάζει ανηφορική και ενίοτε δύσβατη. Μέσα μας όμως είναι πάντα βαθιά στερεωμένη η πίστη πως τα εμπόδια θα ξεπεραστούν και οι προσπάθειές μας θα ευοδωθούν.
Ακόμη και φέτος που οι μάσκες θα σκεπάζουν το πρόσωπό μας.
Οι μάσκες που μπορεί να κρύψουν το χαμόγελό μας, δεν μπορούν όμως να κρύψουν τη χαρά από τα μάτια μας, όταν αντικρίσουμε τους μαθητές και τους συναδέλφους μας.
Η εποχή που διανύουμε είναι δύσκολη και συναισθηματικά φορτισμένη. Όλοι βιώνουμε συναισθήματα επαγγελματικής αβεβαιότητας και προσωπικής αγωνίας, για την υγεία των αγαπημένων μας. Φρονώ πως δίπλα στο ιατρικό προσωπικό της χώρας που δίνει τη μάχη στην πρώτη γραμμή, ο ρόλος ημών του εκπαιδευτικού προσωπικού δηλαδή, θα κρίνει την ποιότητα του μέλλοντος της πατρίδας μας. Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα. Οι εκπαιδευτικοί σταθήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών του ελληνικού λαού, στο ύψος ακριβώς της ευσυνειδησίας που διαχρονικά χαρακτηρίζει τον Κλάδο μας.
Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, θα ήθελα να καλωσορίσω εδώ στην Πέλλα, στην καρδιά της Μακεδονίας μας, τους συναδέλφους που ήρθαν με απόσπαση, τους αναπληρωτές που προσλήφθηκαν στην Διεύθυνση μας και με ιδιαίτερη συγκίνηση καλωσορίζω τους νεοδιορισθέντες, καθώς είχαμε για πρώτη φορά μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή.
Τις ημέρες που θα ακολουθήσουν μέχρι να υποδεχτούμε τους μαθητές μας, θα προετοιμάσουμε τα σχολεία ώστε να διασφαλιστούν συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για όλους. Ο αγώνας είναι κοινός και το διακύβευμα αυτή τη φορά δεν είναι μόνο η ποιότητα της παιδαγωγικής διαδικασίας, αλλά πρωτίστως η υγεία των μαθητών μας, των εκπαιδευτικών, όλων των αγαπημένων μας προσώπων.
Η πανδημία μπορεί να μας επιβάλει κοινωνική αποστασιοποίηση, η αντιμετώπισή της όμως απαιτεί συνυπευθυνότητα.
Όντας βέβαιος για την ευσυνειδησία, την υπευθυνότητα αλλά και τη διάθεση συνεργασίας όλων, εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων, τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτείας, εύχομαι καλή σχολική χρονιά με υγεία και προκοπή, σε όλη την εκπαιδευτική οικογένεια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας.
Ο Διευθυντής Π.Ε. Πέλλας, Αγγελίδης Νικόλαος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου