Tuesday, 23 April, 2024

Διευκρινίσεις της Περιφέρειας για τον αυτοκινητόδρομο Θεσσαλονίκης – Έδεσσας

Με αφορμή τα δημοσιεύματα περί του κομβικού για την Κεντρική Μακεδονία έργου μετατροπής της οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διευκρινίζει τα εξής:1. Η Έδεσσα είναι η μόνη πρωτεύουσα νομού της Κεντρικής Μακεδονίας, που δεν έχει οδική σύνδεση με σύγχρονο αυτοκινητόδρομο με τη Θεσσαλονίκη. Η διεκδίκηση της μετατροπής της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας από τη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι πάγια και σταθερή από όλες τις κυβερνήσεις.

2. Για την αποκατάσταση χαρακτηριστικών σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου απαιτείται να ολοκληρωθούν δυο μείζονες παρεμβάσεις: Η παράκαμψη των Γιαννιτσών και η παράκαμψη της Χαλκηδόνας.

3. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ολοκληρώσει το σύνολο των μελετών για τις οποίες έχει την ευθύνη, δηλαδή για τις δυο παρακάμψεις Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας, καθιστώντας το έργο μελετητικά ώριμο. Ο συνολικός προϋπολογισμός των δύο παρακάμψεων είναι 220 εκ. ευρώ.

4. Έχει ήδη διατεθεί πίστωση 10 εκ. ευρώ για την εκτέλεση των αναγκαίων απαλλοτριώσεων από την Πολιτεία.

5. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεργάζεται στενά με την Κυβέρνηση για την εύρεση των αναγκαίων πόρων, προκειμένου να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση των παρεμβάσεων και να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες του σημαντικού αυτού έργου για την Κεντρική Μακεδονία.

Φωτό αρχείου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου