Thursday, 28 March, 2024

Διονύσης Σταμενίτης: Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς απέδειξαν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις

Επίσκεψη του Βουλευτή Πέλλας στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας.

Τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Πέλλας Νίκο Αγγελίδη και Θ. Μπαχαράκη συνάντησε σήμερα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης.
Εν αναμονή της έναρξης της σχολικής χρονιάς ο Βουλευτής συζήτησε με τους δύο Διευθυντές ζητήματα που αφορούν την ετοιμότητα των σχολικών μονάδων τόσο σε υλικό-τεχνικό εξοπλισμό όσο και σε έμψυχο δυναμικό, σημειώνοντας ότι φέτος καλύπτονται έγκαιρα τα κενά με τις προσλήψεις 21.065 εκπαιδευτικών, ως προσωρινών αναπληρωτών, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση, αλλά και στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το θέμα που απασχόλησε ιδιαίτερα και τις δύο συναντήσεις ήταν η διαδικασία προσαρμογής εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων στις αναγκαίες, για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλαγές και στα μέτρα που έχει πάρει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την ειδική επιτροπή των λοιμωξιολόγων.
Ο κ. Σταμενίτης στάθηκε στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της εμφάνισης του δεύτερου κύματος της πανδημίας και στην πρόσκληση που καλείται να αντιμετωπίσει η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα. Τόνισε δε ότι η εμπειρία του περασμένου Ιουνίου απέδειξε πως τόσο οι καθηγητές και δάσκαλοι όσο και οι μαθητές και οι γονείς ανταποκρίθηκαν με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα και σοβαρότητα, γεγονός που αποτυπώθηκε στα ελάχιστα κρούσματα στις σχολικές μονάδες την περίοδο εκείνη.
Επιπρόσθετα, ο Βουλευτής διαβεβαίωσε τους διευθυντές των σχολικών διευθύνσεων ότι θα βρίσκεται δίπλα τους καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, μεταφέροντας στη κεντρική διοίκηση τα όποια προβλήματα τυχόν εμφανιστούν.
Τέλος, ζήτησε από τους δύο άνδρες να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία, καθώς όπως σημείωσε, στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί το κλειδί της επιτυχίας και της ομαλής διεξαγωγής της σχολικής χρονιάς είναι η συνεργασία μεταξύ σχολικών μονάδων, διευθύνσεων και πολιτείας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου