Thursday, 28 March, 2024

Διονύσης Σταμενίτης: Η ολοκλήρωση του Ε65 είναι μέρος του κυβερνητικού οράματος για την πρόοδο της χώρας

Ιδιαίτερη αναφορά από το Βουλευτή και στο δρόμο «Θεσσαλονίκη-Γιαννιτσά-Έδεσσα».

Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα, 13 Ιουλίου 2021, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης στη συζήτηση για την κύρωση της συμφωνίας για το βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65.
Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε στις θετικές συνέπειες που θα επιφέρει η ολοκλήρωση του έργου ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο έργο που έχει συντελεστεί στον τομέα των υποδομών από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τα δύο πρώτα χρόνια διακυβέρνησης της. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι: «Αυτό που κατά την άποψη μου έχει αξία να τονίσουμε σήμερα είναι ότι αποδεικνύεται πως η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διέπεται από την κουλτούρα της αποτελεσματικότητας, την οποία βασίζει και εφαρμόζει συστηματικά πατώντας πάνω στο τρίπτυχο: στόχος-σχεδιασμός-υλοποίηση. Και ο τομέας των υποδομών είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα που επιβεβαιώνουν σε απόλυτο βαθμό αυτή τη θέση. Συμπληρώνοντας αυτές τις ημέρες δύο χρόνια από την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019, ο απολογισμός είναι αναμφισβήτητα θετικός».
Κατά την τοποθέτηση του έντονη ήταν και η απάντηση που έδωσε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι στη διάρκεια της συζήτησης άσκησαν κριτική στην Κυβέρνηση ότι δεν έκανε τίποτα για το έργο αναβάθμισης και κατασκευής του οδικού άξονα «Θεσσαλονίκη- Γιαννιτσά-Έδεσσα». Συγκεκριμένα ο κ. Σταμενίτης τόνισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η ηγεσία του Υποδομών και Μεταφορών έκαναν όλα τα απαιτούμενα ώστε να έχουμε μελετητική ωριμότητα στο σύνολο του έργου Θεσσαλονίκη-Γιαννιτσά-Έδεσσα, καθώς προχώρησαν στην υπογραφή των 3 συμβάσεων (κόστους 139.000 έκαστη) με την ανάδοχη εταιρεία εκπόνησης της μελέτης για το οδικό τμήμα «Μαυροβούνι-Έδεσσα», χαρακτήρισαν το έργο εθνικής σημασίας ώστε να αξιοποιώντας το άρθρο 7 Α να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία των απαλλοτριώσεων και τέλος, εξασφάλισαν τον τρόπο χρηματοδότησης του μέσα από την επιλογή του ΣΔΙΤ. Μάλιστα, δράττοντας της ευκαιρίας ο Διονύσης Σταμενίτης ζήτησε να εξεταστεί η πρόταση για την αναβάθμιση των δύο υποέργων του έργου, δηλαδή των υφιστάμενων δρόμων «Χαλκηδόνα-Παραλίμνη» και «Μελίσσι-Μαυροβούνι» ώστε όλο το έργο να έχει μία ενιαία διατομή με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση. Σύμφωνα με το Βουλευτή κάτι τέτοιο είναι εφικτό, δε δημιουργεί προβλήματα ούτε καθυστερήσεις ενώ θα δώσει τη δυνατότητα να έχουμε στο σύνολο του ένα μεγάλο δρόμο στα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Εδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση του Βουλευτή Πέλλας: Δ. Σταμενίτης _ Αυτοκινητόδρομος Ε65 _ 13.07.2021 – YouTube

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου