Saturday, 20 April, 2024

Διονύσης Σταμενίτης: Ομιλία στη Βουλή για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα (25.05.2021) το πρωί ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης

κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για την άρση των περιορισμών στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων του εξωτερικού.

Ο Βουλευτής στην αρχή της ομιλίας του τόνισε ότι το ζήτημα  της διευκόλυνσης της ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ενώ σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία διαχρονικά έχει σαφή και ξεκάθαρη θέση, την οποία έχει εκφράσει και πολύ περισσότερο έχει αγωνιστεί για να επιτευχθεί η υλοποίηση της. Ο κ. Σταμενίτης επισήμανε ότι το κυβερνητικό κόμμα πιστεύει ότι η άσκηση του δικαιώματος αυτού πρέπει να γίνεται χωρίς περιορισμούς και χωρίς διακρίσεις.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Διονύσης Σταμενίτης τόνισε ότι ο νόμος του 2019 ήταν ένα προϊόν πολιτικού συμβιβασμού, στον οποίο επέλεξε να προχωρήσει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να μη χαθεί η ιστορική ευκαιρία να δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες του Εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους, τονίζοντας ότι αυτός ήταν ο μοναδικός λόγος που η κυβέρνηση συμφώνησε με τους περιορισμούς που θέτει στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος ο νόμος 4648/2019. Ωστόσο δεν άφησε αναπάντητες τις αιχμές της αντιπολίτευσης επισημαίνοντας ότι από την αρχή η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε πει ότι στο πέρασμα του χρόνου και μόλις δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία θα επιδιώξει να  επανέλθει στο ζήτημα ώστε να γίνει ακόμα ένα βήμα και να αρθούν οι όποιοι περιορισμοί έθεσε ο νόμος του 2019.

Ο Βουλευτής άσκησε σφοδρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως σημείωσε η πρόταση που κατέθεσε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η οποία προβλέπει να μην προσμετράται η ψήφος των απόδημων στο συνολικό αποτέλεσμα, είναι αντισυνταγματική και θίγεται η ισοτιμία της ψήφου. Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε ότι: «Οι Έλληνες του Εξωτερικού είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού, δικαιούνται να ψηφίζουν και να συν-διαμορφώνουν το εκλογικό αποτέλεσμα και αυτό να το κάνουν χωρίς περιοριστικούς όρους και διακρίσεις, όπως όλοι οι πολίτες αυτής χώρας».

Δείτε εδώ ολόκληρη την ομιλία του Βουλευτή: Δ. Σταμενίτης _ Άρση περιορισμών στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων του Εξωτερικού – YouTube

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου