Saturday, 20 April, 2024

Διονύσης Σταμενίτης: Στον αναπτυξιακό νόμο, η διάταξη για την παράταση για τους δασικούς συνεταιρισμούς

Όπως ενημερώνει μέσω της σελίδας στο fb ο βουλευτής Πέλλας, Διονύσης Σταμενίτης: Στον αναπτυξιακό νόμο, που συζητείται σήμερα

στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, η διάταξη για την παράταση (έως 31 Μαρτίου 2020) της εφαρμογής του νόμου 4423/2016 για τους δασικούς συνεταιρισμούς και την άρση του ασυμβίβαστου για τους 1ου βαθμού συγγενείς των εμπόρων ξυλείας.
Όπως είχε αναφέρει ο βουλευτής προ ημερών, με πρωτοβουλίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος επιλύονται τα προβλήματα που δημιούργησε ο νόμος 4423/2016 της προηγούμενης κυβέρνησης «Δασικές Οργανώσεις και άλλες Διατάξεις».
Μετά από απόφαση του Υπουργείου παρατείνεται η εφαρμογή του νόμου μέχρι και τις 30 Μαρτίου του 2020, ώστε να δοθεί χρόνος στους συνεταιρισμούς να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Επιπλέον, με τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το επόμενο διάστημα δίνεται λύση στο μείζον πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την απαγόρευση απόκτησης άδειας και ιδιότητας υλοτόμου στους συγγενείς πρώτου βαθμού των εμπόρων ξυλείας. Συνεπώς, αποκαθίσταται μια τεράστια αδικία και ικανοποιείται το αίτημα πολλών κατοίκων του Νομού Πέλλας, ιδιαίτερα της περιοχής της Αλμωπίας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου