Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Διονύσης Σταμενίτης: «Τιμούμε αυτούς που μας παρέδωσαν την πατρίδα ελληνική και ελεύθερη»

Στην Έδεσσα βρέθηκε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Μετά το πέρας της δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, που τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, ο Βουλευτής κ. Σταμενίτης εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της πόλης εις μνήμην των αγωνιστών του 1821.


Το μήνυμα του Βουλευτή Πέλλας:
Από την Έδεσσα του Ν. Πέλλας, την καρδιά της Μακεδονίας, τιμούμε σήμερα αυτούς που μας παρέδωσαν την πατρίδα μας ελληνική και ελεύθερη. Τους προγόνους μας που πολέμησαν με αυταπάρνηση και αυτοθυσία για να αποτινάξουν τον τούρκικο ζυγό.
Οι Έλληνες του 1821 ενωμένοι απελευθερώθηκαν και συγκρότησαν κράτος. Και οι επόμενοι μεγάλωσαν την πατρίδα και υπερασπίστηκαν, όποτε χρειάστηκε, την ελευθερία της.
Σήμερα, οι σύγχρονοι Έλληνες απαντάμε στις προκλήσεις των καιρών μας και ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Κρατάμε ζωντανή τη φλόγα που άναψε, δυο αιώνες πριν, από τη δίψα για Ελευθερία, Δικαιοσύνη και Δημοκρατία και την παραδίδουμε άσβεστη στις επόμενες γενιές.
200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης πορευόμαστε στην ιστορία με οδηγό τις αξίες και τα ιδανικά του 1821.


Συνοδοιπόρος στις μεγάλες στιγμές του Έθνους μας η ορθόδοξη πίστη, άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Ελληνισμό. Η ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του 1821, μαζί με το χαρμόσυνο μήνυμα της επικείμενης γέννησης του Θεανθρώπου, γέμισε με πίστη τους αγωνιστές και φώτισε το δρόμο του ιερού και απελευθερωτικού αγώνα, που οδήγησε στην ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους.
Στη μεγάλη διπλή εορτή της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας αναφωνούμε περήφανοι:
«Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά,
και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!»
Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτω το έθνος! Χρόνια πολλά πατρίδα, χρόνια πολλά Έλληνες!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου