Thursday, 28 March, 2024

Διονύσης Σταμενίτης: «Το ν/σ του ΥΠΕΝ είναι μια συνολική μεταρρύθμιση για το περιβάλλον, την ανάπτυξη και την ιδιοκτησία»

Στην ολομέλεια της Βουλής εισήχθη σήμερα (03.12.2020) το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

για τον εκσυγχρονισμό της χωροταξικής και πολεοδομικής νομοθεσίας, του οποίου εισηγητής από τη Νέα Δημοκρατία είναι ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης.

Στην εισήγηση του στην ολομέλεια ο Διονύσης Σταμενίτης ανέλυσε τις βασικές αλλαγές που εισάγει το νομοσχέδιο, βάσει των οποίων όπως σημείωσε, δίνονται λύσεις σε χρόνια προβλήματα άναρχης δόμησης, τακτοποιούνται ζητήματα περιβάλλοντος και χρήσεων γης, προωθείται η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος της χώρας και εισάγονται ρυθμίσεις με  ισχυρό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα.

Ο Βουλευτής τόνισε ότι πρόκειται για μια μεγάλη και συνολική μεταρρύθμιση, για το περιβάλλον, την ανάπτυξη και την προστασία και αξιοποίηση της ιδιοκτησίας ενώ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία κάλεσε τους Βουλευτές όλων των κομμάτων να υπερψηφίσουν τις διατάξεις που προβλέπουν την παροχή κινήτρων για την ενίσχυση της προσβασιμότητας των κτιρίων για τους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα. Στο πλαίσιο της εισήγησης του ο κ. Σταμενίτης τόνισε ότι η κυβέρνηση, με πρώτο τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, έχουν θέσει ψηλά τον πήχη όσον αφορά στα ζητήματα του τομέα αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «….πράγματι η σημερινή ηγεσία του ΥΠΕΝ, ο υπουργός ο κύριος Χατζηδάκης, οι Υφυπουργοί και οι Γενικοί Γραμματείς υλοποιούν μια εξαιρετικά φιλόδοξη ατζέντα για το Περιβάλλον, την Ενέργεια, τη Χωροταξία, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την aπολιγνητοποίηση της χώρας, τον εξορθολογισμό της ΔΕΗ, τις προστατευόμενες περιοχές NATURA, τους δασικούς χάρτες και τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης. Και όλα αυτά μέσα σε 1,5 χρόνο».  

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής νομοθεσίας» συζητείται σήμερα και αύριο στη Βουλή, οπότε και θα ολοκληρωθεί με τη διαδικασία της ψηφοφορίας. Συνολικά κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του ο Βουλευτής Πέλλας πραγματοποίησε 4 εισηγήσεις ενώ αύριο θα πραγματοποιήσει τη δευτερολογία του στην ολομέλεια της Βουλής.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε τη σημερινή του εισήγηση:

Δ. Σταμενίτης_Εισήγηση Πολεοδομικό_03.12.2020 – YouTube

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου