Friday, 29 March, 2024

Δραστηριότητες κοινοβουλευτικού ελέγχου σε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν φορείς και πολίτες

Το τελευταίο διάστημα ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης έχει προβεί σε μια σειρά πρωτοβουλιών κοινοβουλευτικού ελέγχου καταθέτοντας ερωτήσεις και αναφορές σχετικά με θέματα που αφορούν φορείς και πολίτες του Νομού.

Παραθέτουμε τις σημαντικότερες παρεμβάσεις του Βουλευτή προς τους αρμοδίους Υπουργούς :

· Την κατάθεση ερώτησης, σχετικά με την παρακράτηση ποσών συντάξεων από το ΕΤΕΑ ως αχρεωστήτως καταβληθέντων σε μητέρες ανήλικων τέκνων συνταξιούχων του τέως ΤΕΑΠΕΤΕ.

· Την κατάθεση ερώτησης, σχετικά με την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ αγροτών ειδικού καθεστώτος για το έτος 2015.

· Την κατάθεση ερώτησης, σχετικά με την άδικη παρακράτηση από τις ΔΟΥ των ποσών επιστροφής ΦΠΑ των αγροτών, ενώ έχουν ρυθμισμένες τις οφειλές τους.

· Την κατάθεση ως αναφορά, της επιστολής του Επιμελητηρίου Πέλλας σχετικά με τη δημιουργία ειδικού φορολογικού και ασφαλιστικού καθεστώτος για τις επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας, λόγω του ανταγωνισμού που υφίστανται από τις επιχειρήσεις που εδρεύουν σε γειτονικές χώρες.

· Την κατάθεση ερώτησης, σχετικά με τη μη χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε μόνιμους νοσηλευτές που εργάζονται σε ΝΠΔΔ Δήμων.

· Την κατάθεση ως αναφορά, του υπομνήματος του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας σχετικά με την επαναφορά του εξαώρου στο παιδαγωγικό προσωπικό των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

· Την κατάθεση ερώτησης, σχετικά με τη μη χορήγηση του ποσού της υπερβάλλουσας μείωσης στις αποδοχές υπαλλήλων που προέρχονται από μετάταξη.

· Την κατάθεση ως αναφορά, της επιστολής της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Ν. Πιερίας – Ν. Ημαθίας – Ν. Πέλλας, σχετικά με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τις εισφορές τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας.

· Την κατάθεση ως αναφορά, της επιστολής των Αγροτικών Συλλόγων Πέλλας, σχετικά με την άμεση πληρωμή ζημιών, την ανάκληση της απόφασης βάσει κανονισμού για μείωση των ποσών αποζημιώσεων και την αλλαγή του άδικου και ασαφούς κανονισμού του ΕΛΓΑ.

· Την κατάθεση ως ερώτησης, της επιστολής των ασφαλισμένων ΙΚΑ από 01-01-1993 σχετικά με την μη αναγνώριση πλασματικών χρόνων ως συντάξιμο.

· Την κατάθεση ερώτησης, σχετικά με την επανεξέταση του πλαισίου των μετεγγραφών φοιτητών.

· Την κατάθεση ως αναφορά, του υπομνήματος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, σχετικά με το αίτημα της για κατάργηση του επιβληθέντος ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί.

· Την κατάθεση ως αναφορά, της επιστολής της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας, σχετικά με την κατάργηση του βαρέως και ανθυγιεινού επιδόματος σύμφωνα με το άρθρο 18 του Ν. 4354/2015.

· Την κατάθεση ως αναφορά, της επιστολής του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Εκτατικής Κτηνοτροφίας Ν. Πέλλας, σχετικά με την μη πληρωμή τους από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Μέτρο 2.1.4 – Δράση 3.1) που αφορά την «διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων».

· Την κατάθεση ως αναφορά, της επιστολής του Ιατρικού Συλλόγου Πέλλας, σχετικά με την διαμαρτυρία τους στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

· Την κατάθεση ως αναφορά, του υπομνήματος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Πέλλας, σχετικά με την αντίθεση τους στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος τους.

· Την κατάθεση ως αναφορά, του ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας, για την στήριξη των αγροτών.

· Την κατάθεση ως αναφορά, το υπόμνημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων, σχετικά με την άδικη κατάργηση της προαιρετικής και ανταποδοτικής εισφοράς ποσού 0,30 Ευρώ των πολιτικών συνταξιούχων υπέρ της Ομοσπονδίας.

· Την κατάθεση ως αναφορά, το υπόμνημα διαμαρτυρίας αγροτών, σχετικά με τις αδικίες που υφίστανται από τις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης.

· Την κατάθεση ως αναφορά, της επιστολής του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Εκτατικής Κτηνοτροφίας Ν. Πέλλας, σχετικά με την επιβολή προστίμων λόγω συμπληρωματικών φορολογικών δηλώσεων που αναγκάζονται να υποβάλλουν από την μεγάλη καθυστέρηση καταβολής των επιδοτήσεων.

Δραστηριότητες κοινοβουλευτικού ελέγχου σε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν φορείς και πολίτες

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου