Friday, 29 March, 2024

ΔΣ Πέλλας: Αθώος ο πρόεδρος του Ν. Μυλοτόπου Γρηγόρης Καρακεχαγιάς για την… χειροδικία σε δέντρο!

Ένα απίστευτο δημοτικό συμβούλιο, διαδραματίστηκε το βράδυ της Τρίτης, 17 Δεκεμβρίου 2019, όσο και ατελείωτοοο, από όλες τις απόψεις!

Από θέματα που δεν θα ‘πρεπε καν να τεθούν στη συνεδρίαση, μέχρι και συζητήσεις επί συζητήσεων που έχασαν κάθε νόημα και ουσία…
Η συνεδρίαση διήρκησε περί τις πεντέμισι ώρες, με αρκετές εντάσεις και διακοπές.
Πέρα από τα θέματα προ ημερησίας που τέθηκαν και θα τα αναλύσουμε σε επόμενη δημοσίευση, πρώτο θέμα αυτό της συζήτησης για την επανασύσταση του Δήμου Κρύας Βρύσης, όπου συγκεντρώθηκαν αρκετοί σύμβουλοι της Κοινότητας, όπως και κάτοικοι για να ακούσουν τι θα αποφασιστεί.


Το 12ο θέμα που αφορούσε την έγκριση της με αριθμ. 59/2019 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής μετά από θετική γνωμοδότηση να επιβληθεί πρόστιμο στον πρόεδρο του Νέου Μυλοτόπου Γρηγόρη Καρακεχαγιά για την… χειροδικία σε δέντρο, για να καλλωπιστεί για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργανώθηκε και μάλιστα ήταν προσκεκλημένοι και παρέστησαν ο δήμαρχος και σύμβουλοι της συμπολίτευσης! Η καταγγελία όπως ειπώθηκε έγινε από κάτοικο στην Αστυνομία, πως κόβονται κάποια δέντρα στην πλατεία,… οπότε και επιλήφθηκε του ζητήματος η προϊσταμένη του Τμήματος Πρασίνου, που συνέταξε την έκθεση και γνωμοδότησε ακολούθως θετικά η ΕΠΖωής για την επιβολή προστίμου. Η αλήθεια είναι ότι έγινε κοπή κλαδιών και όχι κόψιμο κάποιου δέντρου από τη “ρίζα”.

https://www.facebook.com/logos.pellas/videos/2610022905702248/


Πολλοί κάτοικοι και υποστηρικτές του κ. Καρακεχαγιά βρέθηκαν στη αίθουσα, που όπως δηλώνουν όλοι, είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που έγινε κάτι όμορφο στον τόπο τους και αυτό θα τιμωρηθεί, οπότε αρκετές στιγμές η ένταση κορυφώθηκε!


Η ατιμωρησία δεν είναι παράδειγμα και ο καθένας με αυτή τη λογική θα παίρνει το νόμο στα χέρια του, ακούστηκε από την παράταξη του δημάρχου… υπήρξε διακοπή της συνεδρίασης, διότι έφτασε το θέμα να συζητηθεί κανονικά ενώ προτάθηκε να “μπει” 2ο ώστε να φύγουν οι κάτοικοι και φορείς της ΤΚ Νέου Μυλοτόπου, κάτι που δε δέχτηκε η δημοτική αρχή.

https://www.facebook.com/logos.pellas/videos/2610004715704067/

Το γεγονός ότι κάποιοι σύμβουλοι χαρακτήρισαν… “χειροδικία” την κοπή κλαδιών του δέντρου, εξέπληξε και σχολιάστηκε, όπως και ο Ι. Φωκάς που έθεσε ερώτημα “που πήγαν τα κλαδιά που κουρεύτηκαν; Για καυσόξυλα… ενώ πρότεινε να δώσει όλο το Σώμα από 25 ευρώ για να καλυφθεί το ποσό του προστίμου των 1.000 ευρώ, για να μην έχουν οι δημότες αρνητικό παράδειγμα”! 

https://www.facebook.com/logos.pellas/videos/2609942912376914/
Σύσσωμη η Αντιπολίτευση τάχθηκε υπέρ του κ. Καρακεχαγιά και ο πρόεδρος του ΔΣ διαβάζοντας την επιστολή του προέδρου, προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα, σημειώνοντας ότι κατάλαβε το λάθος που έγινε εν αγνοία του και δεν ζήτησε άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία Πρασίνου, ως όφειλε! Εν τέλει ο πρόεδρος του Ν. Μυλοτόπου αθωώθηκε…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου