Friday, 19 April, 2024

ΔΣ Πέλλας: Παραχώρηση Πολύκεντρου στον δήμο για μουσείο τεχνών

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας (Τετάρτης) το 1ο θέμα που συζητήθηκε από το Σώμα, αφορούσε τον ‘Καθορισμό των όρων χρήσης του πρώην Νοσοκομείου Γιαννιτσών (οικία Εμίν Μπέη)

για παραχώρηση του παλιού νοσοκομείου έχει λήξει από τέλη 2014’. Ο δήμαρχος έκανε αναφορά στο ιστορικό της παραχώρησης του ονομαζόμενου «Πολύκεντρου» και στο γεγονός πως από το 2014 και έκτοτε έγινε έκκληση για παραχώρηση και αξιοποίηση από τον δήμο… «άλλοτε παίρνουνε απάντηση, άλλοτε όχι.. Η διοίκηση κάποια στιγμή είπε ότι θα γίνει χρήση από το Υπ. Υγείας, ίσως ΤΟΜΥ (αυτό είχε ακουστεί επί ΣΥΡΙΖΑ, όμως έμεινε στα σχέδια) αυτό δεν μπορούσε να λειτουργήσει ως υγειονομική μονάδα… περιμέναμε τον σχηματισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Νοσοκομείο, όπου έγινε μια σύσκεψη κάπου τον Ιούλιο…» είπε ο κ. Στάμκος.

Επισήμανε επίσης, ότι κατά καιρούς έχουν γίνει βανδαλισμοί αν και το έχουμε ασφαλίσει, είπε ο δήμαρχος και συνέχισε: «Προτείνουμε την παραχώρηση του κτιρίου για τουλάχιστον 30 έτη. Θα αναλάβουμε κάθε δαπάνη για την αποκατάσταση και τη συντήρηση του Ο σκοπός του; Να μετατραπεί σε μουσείο εικαστικής τέχνης, με περιοδικές εκθέσεις, ώστε να λειτουργεί ως ένας χώρος έκφρασης των καλλιτεχνών… χώρος διαλόγου και τέχνης».

Ενώ το κτίριο ανήκει στο νοσοκομείο εμείς συντηρούμε, κλπ, όπως είπε.

Ο Στάθης Καστερίδης επίσης, δήλωσε ότι πρέπει να έρθει στον δήμο, να το αξιοποιήσουμε. Υπήρξε ολιγωρία, κι ενώ το ζήτησαν κάποιοι σύλλογοι, προηγείται ο Δήμος.

Ο Θεόδωρος Θεοδωριδης δήλωσε: «Συμφωνούμε με την πρόταση και ίσως να μπορεί να λειτουργήσει και για κάποιες άλλες πολιτιστικές δράσεις και χρήσεις».

Ο Ηλίας Θεοδωριδης υπογράμμισε ότι: «Παραμελήθηκε το κτίριο ενώ το νοσοκομείο δεν έκανε τόσα χρόνια καμία ενέργεια. Μπορεί να αξιοποιηθεί όντως, και συμφωνούμε στην πρόταση».

Η Ολυμπία Παπαδόπουλου είπε πώς: «Όποτε έγιναν εκδηλώσεις είχαν απήχηση επιπλέον θα πρότεινα να αξιοποιηθεί ως πρέπει και ο εξωτερικός χώρος».

Ο κ. Στάμκος απαντώντας ενημέρωσε πως: «Φυσικά, δεν εστιάζουμε μόνο στο κτίριο, καθώς και το οικόπεδο χρήζει παρέμβασης. Αυτό ζητάμε συνολικά και θα κατατεθεί η σχετική πρόταση στη διοίκηση του νοσοκομείου».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου