Saturday, 20 April, 2024

Δύσκολο να ανοίξει η αγορά από Δευτέρα – Φάνηκε στις δηλώσεις Κικίλια…

Συνεχίζεται αυτή την ώρα η ζωντανή σύνδεση με το υπουργείο Υγείας και την ενημέρωση των πολιτών για τον κορονοϊό

από τον αρμόδιο υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον γ.γ. Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο.
Η κατάσταση παραμένει πιεστική στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και ειδικότερα στις ΜΕΘ, δήλωσε ο κ. Κικίλιας, κατά την έναρξη της ενημέρωση και μιλώντας με “άλλα” λόγια σήμερα, σα να θέλει να μας ηρεμήσει, αλλά και να μας πιάσει στο φιλότιμο, ζήτησε αλληλεγγύη, συναίσθηση… όλα αυτά προμηνύουν ότι δεν πρόκειται να ανοίξει η αγορά από Δευτέρα… διάγγελμα από τον πρωθυπουργό περιμένουμε από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά θα πάμε-αν- σε αυτή την Παρασκευή.
Τώρα, στους νομούς που παρουσιάζουν μεγαλύτερη επιβάρυνση λόγω Covid 19 τις τελευταίες επτά ημέρες είναι οι εξής:
Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Ξάνθης, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Φλώρινας
Όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας, ανησυχητική παραμένει η κατάσταση και στη δυτική Αττική.
Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα πάντα με τον υπουργό Υγείας, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία του ΕΣΥ είναι περίπου ίσες με τα εξιτήρια από αυτά.
Ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ότι μετά από πέντε εβδομάδες lockdown παραμένει αυξητική η θετικότητα του ιού και έκρουσε το καμπανάκι κινδύνου για μετάδοση τις ημέρες των εορτών, αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα.

«Με αυτά τα ημερήσια κρούσματα αν προτεραιοποιούμε σαν κοινωνία το μήνυμα των Χριστουγέννων ή υπερτερεί η ατομική αίσθηση της αντίληψής μας για τα πράγματα; Είμαστε μια κοινωνία αλληλεγγύης»; διερωτήθηκε ο Βασίλης Κικίλιας και συνέχισε: «Έχουμε συναίσθηση ότι έχουμε 578 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία; Η κινητικότητα έχει επιδείξει μικρή αυξητική τάση παρά το lockdown. Το ερώτημα που τίθεται και είναι απλό και σκληρό, είναι το πού νοσηλεύει κανείς τους συμπολίτες του, πού μπορεί να βρει ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας αν δυσκολέψουν τα πράγματα».

«Διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα»
Στη συνέχεια, ο Βασίλης Κικίλιας έστειλε σαφές μήνυμα για τα φετινά Χριστούγεννα, κάνοντας ειδική μνεία για τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. «Είναι το πιο εύκολο να υπάρξει μετάδοση εντός της οικίας μας. Είναι διαφορετικά αυτά τα Χριστούγεννα»… είπε μεταξύ άλλων, όπως και ακολούθως ο κ. Πρεζεράκος, ότι ήταν διαφορετικό το Πάσχα, οι Απόκριες, κλπ, θα είναι και τα Χριστούγεννα, αλλά περιμένουμε με τη νέα χρονιά να αλλάξει όλο αυτό… για άλλη μία φορά, η ευθύνη πέφτει στην οικογένεια. Μεταφέρει τη διασπορά. Πάει λέει το εγγόνι στον παππού τον φιλάει και μεταφέρει τον ιό! Η απραξία τους ενώ ερχόταν, η κατ΄αυτούς πανδημία, χωρίς ΜΕΘ, χωρίς προσωπικό-όπως τώρα που μεταφέρθηκαν, πχ, στην Πέλλα γιατροί από νοσοκομεία των Αθηνών, όχι, δεν φέρει καμία ευθύνη,. κύριοι. Για όλα φταίει ο ανεύθυνος κόσμος, το εγγόνι που φιλάει τη γιαγιά του!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου