Friday, 29 March, 2024

Δ. Πασόης: Η Δημοτική Αρχή έχει αποτύχει σε όλους τους τομείς και  ιδιαίτερα στην καθημερινότητα»

Συμπληρώθηκε ήδη ένας χρόνος διοίκησης του δήμου από τη νέα Δημοτική Αρχή. Μιας Δημοτικής Αρχής που προέκυψε από έναν ετερόκλητο συνδυασμό καθώς, τα πρόσωπα που τον απάρτιζαν, δεν τα ένωνε κάτι κοινό από πλευράς προγράμματος και προτεραιοτήτων, αλλά συμπαρατάχθηκαν θορυβώντας  με κούφια και ανέξοδη ρητορεία, αντιπαρατάσσοντας στην ουσία και το έργο, υποσχέσεις και ανεύθυνο λαϊκισμό.

Και όμως, αυτός ο συνδυασμός κατάφερε και κέρδισε τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών στο δήμο Αλμωπίας με ένα ανύπαρκτο πρόγραμμα και έχοντας ως σημαία του τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.
Δε χρειάστηκε παρά ένας χρόνος στη διοίκηση του Δήμου Αλμωπίας για να αποδειχθεί ότι αυτή η ετερόκλητη συμμαχία έχει αποτύχει σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στην καθημερινότητα στην οποία στήριξε, κατά κύριο λόγο, όλη την προεκλογική της ρητορική.
Παρέλαβε, από την προηγούμενη δημοτική αρχή, έναν νοικοκυρεμένο δήμο, με οργανωμένες υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα. Έναν δήμο απαλλαγμένο από τον βραχνά της οικονομικής κατάρρευσης, των αγωγών και των κατασχέσεων.
Έχοντας λοιπόν ως αφετηρία αυτήν την ευνοϊκή συγκυρία – την οποία δεν την είχε η προηγούμενη δημοτική αρχή, η οποία είχε να αντιμετωπίσει, εκτός των άλλων (οργάνωση του νέου δήμου κ.τ.λ.) και εν μέσω περικοπών θεσμοθετημένων πόρων, τα τεράστια ανοίγματα στο δήμο και στα νομικά του πρόσωπα, θυμίζουμε πάνω από 17.000.000,00 ευρώ – έπρεπε η νέα δημοτική αρχή και παρόλη την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, να οδηγήσει το δήμο σε με πορεία προς τα μπρος.
Αντί της πορείας προς τα μπρος βλέπουμε μια Δημοτική Αρχή στατική, άνευρη, χωρίς στίγμα και στόχους, χωρίς καινοτόμες ιδέες και προτάσεις, μια ανύπαρκτη δημοτική αρχή.
Μια Δημοτική Αρχή που τις αυτονόητες υποχρεώσεις της τις εμφανίζει ως επιτεύγματα μέσω κάποιων τοπικών ιστολογίων (blogs) που αυτοαποκαλούνται ανεξάρτητα αλλά στην ουσία έχουν καταντήσει δημοτικά φερέφωνα.
Μια Δημοτική Αρχή, που αντί να βελτιώσει την καθημερινότητα, στην οποία επένδυσε τα μάλα προεκλογικά, τη χειροτέρεψε.
Και αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς αλλά και τα ίδια τα στελέχη της.
Όλοι οι πολίτες και ιδιαίτερα των τοπικών κοινοτήτων γινόμαστε, καθημερινά, μάρτυρες διάφορων εικόνων και καταστάσεων που δεν αρμόζουν σε ένα σύγχρονο δήμο: των κάδων που ξεχειλίζουν από τα σκουπίδια, των ανυπόφορων οσμών από τα διάφορα υγρά που τρέχουν απ΄αυτούς – καθώς είναι ασυντήρητοι – και διαποτίζουν τους δρόμους, των σκοτεινών δρόμων, των ασυντήρητων κοινόχρηστων χώρων και υποδομών.
Εικόνες από δρόμους με τεράστιες λακκούβες, λες και είναι βομβαρδισμένοι και τη Δημοτική Αρχή να παρακολουθεί ως απλός θεατής και να προβάλλει τα τραγελαφικά ότι οι λακκούβες φέρουν ημερομηνία ανοίγματος (λακούβες προηγούμενης δημοτικής αρχής) και ότι θα κλείσουν στο άμεσο μέλλον.
Ελπίζει μάλλον στον ερχομό του χειμώνα και την κάλυψή τους από τα νερά της βροχής, πράγμα όμως που θα τις κάνει πιο επικίνδυνες για τους πεζούς και τα οχήματα.
Τα μεγαλύτερα όμως κενά εμφανίστηκαν, παρά τις προειδοποιήσεις μας, στον τομέα της άρδευσης σε ένα δήμο εξόχως αγροτικό με τεράστιο αγρόκτημα και πολύπλοκο σύστημα άρδευσης (κλειστά συστήματα με γεωτρήσεις, επιφανειακά νερά, τσιμενταύλακες, χωματαύλακες κ.τ.λ.).
Βιώσαμε και κυρίως οι αγρότες του Δήμου μας την ανυπαρξία και την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής.
Ακαθάριστοι χωματαύλακες και τσιμενταύλακες, ασυντήρητα δίκτυα, μείωση του χρόνου εργασίας των υδρονομέων, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των αγροτών, την κατασπατάληση των υδάτινων πόρων και την μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση των αγροτών μας.
Και από πάνω να έχουμε πάλι την δημοτική αρχή, εν μέσω αυτών των τεράστιων προβλημάτων, να επιχαίρει και να θριαμβολογεί, μέσω ανακοινώσεων, για αυτονόητες υποχρεώσεις της, όπως για την άμεση επισκευή (αλλαγή ασφάλειας) κάποιας γεώτρησης.
Ως μείζον μειοψηφία, γνωρίζοντας τα προβλήματα και τις δυσκολίες, δείξαμε ανοχή και δώσαμε αρκετή περίοδο χάριτος στη νέα Δημοτική Αρχή.
Τείναμε χέρι συνεργασίας το οποίο όμως το αρνήθηκε. Συνεχίζει να αγνοεί τη μειοψηφία και τις προτάσεις της αντιμετωπίζοντάς την συνάμα με τρόπο αλαζονικό και αυταρχικό.
Ήμασταν αρνητικοί στην ανάληψη των διοικήσεων ορισμένων νομικών προσώπων του Δήμου (Λουτρά, Δ.Ε.Υ.Α.) από πρόσωπα τα οποία είχαν αναλάβει σημαντικές θέσεις ευθύνης στο Δήμο και την αιτιολογήσαμε καθώς γνωρίζαμε ότι για τις σημαντικές αυτές θέσεις χρειάζονται πρόσωπα πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και δυστυχώς επαληθευτήκαμε γρήγορα.
Στα Λουτρά η κατάσταση, εδώ και ένα χρόνο, είναι στατική και υποτονική χωρίς καμία πρόοδο στους τομείς της προβολής και της ανάπτυξης και ταυτόχρονα να επαληθεύονται γρήγορα οι προβλέψεις που είχαμε κάνει για τους σκοπούς και τους στόχους που εξυπηρετούσε η ανάληψη της διοίκησης των Λουτρών από τον ίδιο τον δήμαρχο.
Οι σκοποί και οι στόχοι του έχουν πλέον αποκαλυφθεί. Εξάλλου τους ομολόγησε και ο ίδιος. Παραχώρηση σημαντικών φιλέτων της επιχείρησης σε ιδιώτες.
Στην προβληματική Δ.Ε.Υ.Α. τα τεράστια προβλήματα δεν επιλύθηκαν – σ΄αυτό δεν μπορέσαμε και εμείς να πετύχουμε πολλά καθώς είχαμε από το 2011 και το κόψιμο των κρατικών επιχορηγήσεων – αλλά στο χρόνο που μας πέρασε συσσωρεύτηκαν και άλλα με αποτέλεσμα να είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος διάλυσης της επιχείρησης. Θυμίζουμε ότι τη διοίκηση ασκεί αντιδήμαρχος με σημαντικές καθ΄ύλην αρμοδιότητες.
Δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη κ. δήμαρχε είναι πολύ δύσκολο να κρατηθούν.
Κλείνοντας το σημείωμά μας για τον έναν χρόνο της νέας Δημοτικής Αρχής στο τιμόνι του δήμου Αλμωπίας δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε το γεγονός ότι στον απολογισμό του δημάρχου για τον ένα χρόνο θητείας του στον δήμο Αλμωπίας δηλώνει ότι είναι ευτυχής για το έργο που παράγεται στο δήμο.
Πράγματι, πρέπει να νιώθει ευτυχισμένος μέσα στην ανυπαρξία του. Στον γυάλινο κόσμο που έχει κτίσει γύρω του. Να νιώθει ικανοποιημένος από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, που πρέπει να έχει αποκτήσει, φωτογραφούμενος ως δήμαρχος σε ασήμαντες συναντήσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Επιτέλους, η Δημοτική Αρχή πρέπει να ξυπνήσει και να λειτουργήσει για το καλό της Αλμωπίας. Αν μπορεί φυσικά.
Να ανασκουμπωθεί και να ασχοληθεί με τα προβλήματα του δήμου.
Να αγωνιστεί για την επίσπευση της κατασκευής των μεγάλων έργων (ΧΥΤΑ, Αποχετευτικό-Βιολογικό Αριδαίας) που, με επίπονες προσπάθειες, ενέταξαν σε προγράμματα οι προηγούμενες δημοτικές αρχές και τα οποία κινδυνεύουν να απενταχτούν, λόγω ολιγωρίας της.
Να ασχοληθεί με την ουσία και όχι μόνο με τα επικοινωνιακά παιχνίδια τα οποία κούρασαν και προκαλούν τη θυμηδία στους πολίτες.
Η Αλμωπία δεν αντέχει το χάσιμο άλλης μια πενταετίας.

ΓΙΑ ΤΗ «NΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ»
Ο Επικεφαλής της Παράταξης
Πασόης Δημήτρης

Δ. Πασόης: Η Δημοτική Αρχή έχει αποτύχει σε όλους τους τομείς και  ιδιαίτερα στην καθημερινότητα»

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου