Saturday, 20 April, 2024

Δ. Σταμενίτης για την παράδοση των αδειών οδήγησης επαγγελματιών οδηγών, κατά την έκδοση συνταξιοδότησης

Επικοινωνία με τον Υφυπουργό Μεταφορών Ιωάννη Κεφαλογιάννη είχε σήμερα, 16 Ιουλίου 2021, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης

με σκοπό να του θέσει το ζήτημα των αδειών οδήγησης των επαγγελματιών οδηγών, οι οποίοι υποχρεούνται να τις παραδώσουν κατά το στάδιο της έκδοσης της σύνταξης τους.
Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας ο Βουλευτής εξέφρασε την άποψη ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει ρύθμιση, βάσει της οποίας θα εντάσσονται στις διατάξεις περί απασχόλησης των συνταξιούχων και οι επαγγελματίες οδηγοί. Πρόκειται για ένα αίτημα που έχει εκφραστεί από τους εν λόγω επαγγελματίες, οι οποίοι βάσει όσων ισχύουν σήμερα είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν την άδεια οδήγησης κατά το στάδιο έκδοσης της σύνταξης τους και συνεπώς δεν μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να συνεχίσουν να απασχολούνται. Συγκεκριμένα η ημερομηνία κατάθεσης της επαγγελματικής άδειας οδήγησης καθορίζει και την έναρξη καταβολής της σύνταξης.
Όπως επισήμανε ο Βουλευτής, η ισχύουσα νομοθεσία στερεί ένα δικαίωμα από τους επαγγελματίες οδηγούς, το οποίο ήδη απολαμβάνουν άλλοι επαγγελματίες, οι οποίοι μπορούν να συνεχίσουν την απασχόληση τους μετά τη συνταξιοδότηση, δηλώνοντας το στην αίτηση.
Ο Υφυπουργός κ. Κεφαλογιάννης ενημέρωσε το Βουλευτή ότι η ηγεσία του Υπουργείου κατανοεί απόλυτα αυτό το δίκαιο αίτημα, το οποίο το επεξεργάζεται την τρέχουσα περίοδο και αναμένεται να το ικανοποιήσει με νομοθετική ρύθμιση που θα περιλαμβάνεται στο επερχόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Η φιλοσοφία της νομοθετικής ρύθμισης θα κινείται στα πρότυπα όσων ισχύουν για τις άλλες κατηγορίες επαγγελματιών. Το νομοσχέδιο υπολογίζεται να κατατεθεί στη Βουλή περί τα τέλη Αυγούστου.
Από την πλευρά του ο κ. Σταμενίτης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό κ. Κεφαλογιάννη, σημειώνοντας ότι η πρωτοβουλία του Υπουργείου αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αφουγκράζεται την κοινωνία και όπου απαιτείται παρεμβαίνει ώστε να διορθώνει στρεβλώσεις προηγούμενων χρόνων. Ενώ διευκρινίστηκε ότι η διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί να αιτηθούν την επιστροφή της άδειας οδήγησης, εφόσον, το επιθυμούν.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου