Tuesday, 16 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Δ. Σταμενίτης: «Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό είναι προς το συμφέρον των νέων ασφαλισμένων»

Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα 01 Σεπτεμβρίου 2021 ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης

κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά».

Όπως τόνισε ο Βουλευτής το νέο σύστημα που εισηγείται το Υπουργείο Εργασίας  αποτελεί μια μεταρρυθμιστική τομή στο ασφαλιστικό επικουρικό σύστημα της χώρας, η οποία είναι με το βλέμμα στραμμένο στους νέους ανθρώπους, σε όσους μπαίνουν τώρα στην αγορά εργασίας και σχεδιάζουν το μέλλον τους ενώ δεν επηρεάζει τους παλαιούς ασφαλισμένους και τους σημερινούς συνταξιούχους. Σύμφωνα με τον κ. Σταμενίτη οι ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου δίνουν προοπτική και επιχειρούν να αντιστρέψουν την επικρατούσα αντίληψη που υπάρχει σήμερα στην ελληνική κοινωνία ότι οι νέοι εργαζόμενοι δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Βουλευτής άσκησε έντονη κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τις θετικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, τονίζοντας ότι οι ίδιοι όταν είχαν τη διακυβέρνηση της χώρας το μόνο που έκαναν ήταν να «πετσοκόψουν» τις συντάξεις και να αυξήσουν τις εισφορές. Σχολιάζοντας τις διατάξεις ο κ. Σταμενίτης τόνισε ότι πρόκειται για ρυθμίσεις που λειτουργούν προς το συμφέρον των νέων, που θα οδηγήσουν σε αύξηση των επικουρικών συντάξεων για όλους ανεξαιρέτως τους νέους ασφαλισμένους και που θα δώσουν τη δυνατότητα περισσότερων επιλογών καθώς και καλύτερου ελέγχου των τελικών συντάξεων.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο Βουλευτής επισήμανε ότι η εισαγωγή προς ψήφιση του παρόντος σχεδίου νόμου δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα της ασφάλισης, τονίζοντας ότι: «Πιστοί στο δόγμα της εφαρμογής του προγράμματος που παρουσιάσαμε στον ελληνικό λαό, θέτουμε σήμερα προς ψήφιση το σχέδιο που θα αλλάξει ριζικά, και επαναλαμβάνω προς το συμφέρον των νέων εργαζομένων, το χάρτη της επικουρικής ασφάλισης στη χώρα μας».

Παρακολουθήστε εδώ το βίντεο της τοποθέτησης του Βουλευτή:

Δ. Σταμενίτης _ Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά _ 01.09.2021 – YouTube

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου