Tuesday, 16 April, 2024

Δ. Σταμενίτης: Το φυσικό αέριο θα έρθει στην πόλη των Γιαννιτσών

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΔΕΔΑ τίθενται σε διαβούλευση τα τεύχη δημοπράτησης για τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της πόλης των Γιαννιτσών στο πακέτο των πρώτων πόλεων που αφορούν στην Κεντρική Μακεδονία.
Απόλυτα ικανοποιημένος από τις εξελίξεις σχετικά με τη σύνδεση της πόλης των Γιαννιτσών με το φυσικό αέριο, δηλώνει ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης.
Σύμφωνα με το Βουλευτή, τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί από σήμερα (15.05.2020) και ουσιαστικά αλλάζουν την άσχημη τροπή που πήρε η υπόθεση τις προηγούμενες μέρες, ύστερα από την απόφαση της ΡΑΕ να απεντάξει την πόλη των Γιαννιτσών από το πρόγραμμα ανάπτυξης της ΔΕΔΑ, βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με τις δηλώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι η πρόθεση και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι το φυσικό αέριο να πάει σε όλες τις περιοχές της χώρας και φυσικά και στα Γιαννιτσά. Μάλιστα στις δηλώσεις του ο Υπουργός τόνισε επανειλημμένως ότι η Διοίκηση της ΔΕΔΑ θα ασκήσει όλα τα ένδικά μέσα ώστε η ίδια να υλοποιήσει τη σύνδεση της πόλης των Γιαννιτσών με το φυσικό αέριο.
Παράλληλα, η Διοίκηση της ΔΕΔΑ αντέδρασε άμεσα απέναντι στην απόφαση της ΡΑΕ και ενήργησε γρήγορα, προχωρώντας σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε η εξέλιξη της απένταξης να ανατραπεί. Λογικά τις επόμενες ημέρες αναμένεται και νέα τοποθέτηση της ΡΑΕ, η οποία, με την ανάκληση της απόφασης, θα επισφραγίσει ουσιαστικά τη συνέχιση του έργου για τη σύνδεση της πόλης των Γιαννιτσών με το φυσικό αέριο, από τη ΔΕΔΑ.
Αναφορικά με τις δηλώσεις Βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σταμενίτης τόνισε ότι καλό θα είναι να καταλάβουν επιτέλους στο ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι ευθύνες που έχουν για τη στασιμότητα μεγάλων και σημαντικών έργων για το Νομό Πέλλας είναι τεράστιες. Όπως με το έργο της κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκη-Γιαννιτσά-Έδεσσα, όπου η ολιγωρία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε τεράστιες καθυστερήσεις, έτσι και στο ζήτημα της σύνδεσης των Γιαννιτσών με το φυσικό αέριο τόσο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η προηγούμενη Διοίκηση της ΔΕΔΑ δεν έκαναν απολύτως τίποτα!
Στην πραγματικότητα, επειδή ακούγονται διάφορα, για τη θετική έκβαση του ζητήματος συνετέλεσαν τρείς παράγοντες: Α. Η απόφαση της Κεντρικής Μακεδονίας να εντάξει τα Γιαννιτσά στις 6 πρώτες πόλεις που θα συνδεθούν με το φυσικό αέριο, έργο που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ. Β. Ο σχεδιασμός του Δήμου Πέλλας, ο οποίος φροντίζει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες στο διοικητικό κομμάτι (αδειοδοτήσεις, χρήσεις γης του οικοπέδου για την τοποθέτηση σταθμού αποσυμπίεσης, κτλ). Γ. Η αποφασιστικότητα της νέας Διοίκησης της ΔΕΔΑ, η οποία παρέλαβε ένα έργο στο μηδέν, και κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα, και μάλιστα εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού, να ξεπεραστούν μια σειρά από γραφειοκρατικά εμπόδια και παράλληλα να διορθωθούν οι αστοχίες του παρελθόντος.
Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα η αντίδραση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ήταν άμεση:
Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΡΑΕ κ. Μπουλαξή στις 06.05.2020 εξέφρασε την αντίθεση του για την απόφαση της ΡΑΕ και ζήτησε την άμεση αναθεώρηση της, αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους η εν λόγω απόφαση ήταν άδικη. Σχετικό δελτίο τύπου εδώ
Με τοποθέτηση του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής στις 10.05.2020 αναφέρθηκε στο ζήτημα, τονίζοντας τα νομοθετικά κενά που επέτρεψαν στη ΡΑΕ να προβεί, εξαντλώντας όλα τα όρια αυστηρότητας, στην εν λόγω απόφαση αλλά και κάνοντας κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ για τις ευθύνες που είχε ως κυβέρνηση. Σχετικό δελτίο τύπου εδώ
Παράλληλα, βρίσκεται σε συνεχή επαφή τόσο με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος όσο και τη Διοίκηση της ΔΕΔΑ, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για την πόλη των Γιαννιτσών και κατ’ επέκταση όλου του Νομού Πέλλας, καθώς η σύνδεση των Γιαννιτσών με το φυσικό αέριο θα ανοίξει το δρόμο και για άλλες περιοχές του Νομού μας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου