Saturday, 20 April, 2024

Δ. Σ. Σκύδρας: Ανάδειξη μνημείων Α’ Παγκοσμίου Πολέμου της περιοχής και Εμποροπανήγυρη

Δ. Σ. Σκύδρας: Ανάδειξη μνημείων Α’ Παγκοσμίου Πολέμου της περιοχής και Εμποροπανήγυρη

Με αρκετή ώρα καθυστέρηση έως ότου συμπληρωθεί απαρτία – με τους συμβούλους και τον πρόεδρο του Συμβουλίου, να παίρνουν τηλέφωνα στους απόντες, ώστε να μην αναβληθεί- ξεκίνησε η συνεδρίαση της 28ης Ιουλίου 2015 στο Δημοτικό Κατάστημα Σκύδρας.

DSC00982

Αρχικά, έγινε ενημέρωση για την εμποροπανήγυρη που για πρώτη φορά φέτος επιχειρείται να φιλοξενηθεί στην πόλη της Σκύδρας από την Παρασκευή 21 Αυγούστου έως την Τρίτη 25 Αυγούστου 2015. Όπως ενημέρωσε σχετικά, ο διευθυντής του Δήμου, Σ. Καστερίδης οι προετοιμασίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και με την αισιοδοξία για μια επιτυχημένη διοργάνωση καθώς πληθαίνουν οι επιτηδευματίες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν για να προβάλλουν προϊόντα και υπηρεσίες. Μέχρι στιγμής οι αιτήσεις έχουν φτάσει τις 55 και μάλιστα από διάφορα μέρη της χώρας, όπως Μέτσοβο, Ιωάννινα, Αγρίνιο, Θεσσαλονίκη, κ.α. Οι αιτήσεις ενοικίασης χώρων υποβάλλονται στο Δήμο Σκύδρας, τυπικά μέχρι την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015, όπως ακούστηκε, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν και μέχρι το επόμενο Συμβούλιο, που ορίστηκε για τις 10 Αυγούστου, για τον καθορισμό των θέσεων, να δηλώνουν συμμετοχή. Το ποσό επίσης, ορίστηκε στα 200 ευρώ για κάθε θέση των 8 μέτρων. Ο κ. Καστερίδης προέτρεψε τους δημοτικούς συμβούλους να ενημερώσουν όλους τους γνωστούς τους επιχειρηματίες για να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή.

DSC00985

Η δήμαρχος Κ. Ιγνατιάδου δήλωσε πως: «Είναι ένα στοίχημα, ένα βήμα που πρέπει να κερδίσουμε. Μη λέμε μόνο πέθανε η εξωστρέφεια στην περιοχή. Όλοι να βάλουμε ένα λιθαράκι, δεν είναι θέμα μόνο της συμπολίτευσης. Αυτό σημαίνει ότι θα κινηθεί ο εμπορικός κόσμος ενώ ο δήμος θα πλαισιώσει συνδυαστικά τις ημέρες αυτές με πολιτιστικές εκδηλώσεις…».

DSC00987

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, κυριάρχησε η συζήτηση για την «Ανάδειξη μνημείων Α’ Παγκοσμίου Πολέμου» όπου υπήρξε ενημέρωση του Σώματος για την περιοχή και το πώς μπορεί να διεκδικήσει την παρουσία της στο κοινωνικό γίγνεσθαι, καθώς έχει εκπονηθεί ένα πρόγραμμα από ερευνητές – και δη ξένους- που συλλέγουν στοιχεία για να δημιουργηθεί ίσως μια νέα μορφή της ‘’άγνωστης’’ ιστορίας.

Επιπλέον, συζητήθηκαν έργα αγροτικής οδοποιίας, η παράταση της προθεσμίας εργασιών του έργου «Αρδευτικό δίκτυο Πετριάς περιοχή Βάλτος Δήμου Σκύδρας», η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης της Σκύδρας» και η έγκριση του πρακτικού κλήρωσης για το έργο «Κατασκευή περιφερειακής αντιπλημμυρικής τάφρου στην Τ.Κ. Προφήτη Ηλία».

Περισσότερα για το θέμα της ανάδειξης των μνημείων σε επόμενη δημοσίευση.

Χ.Π.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου