Tuesday, 23 April, 2024

Εγκαίνια Καλλιτεχνικών δράσεων ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών

Τα Εγκαίνια της έκθεσης των καλλιτεχνικών δράσεων της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών

πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, 7 Ιουνίου.Με την ευκαιρία της λήξης των μαθημάτων των τμημάτων καλλιτεχνικών δράσεων, που λειτουργούν στην ενορία του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών, πραγματοποιείται έκθεση με έργα των μαθητών που συμμετείχαν στις σχολές Αγιογραφίας, Πυρογραφίας, Ξυλογλυπτικής, Ραπτικής, Πλεξίματος, Decoupage, Ζωγραφικής, Κατασκευών με πηλό και Ψηφιδωτού.Μετά τον αγιασμό, ο Αρχιερατικός επίτροπος π. Ιωάννης Σπυρίδης, μίλησε για τη «σπουδαία ευλογία που είμαστε κάτω υπό τη σκέπη του Αγίου Παΐσιου και γω τον γνώρισα προσωπικά» όπως είπε. «Όπως ήταν ένα θεραπευτήριο ψυχών ο λόγος του, έτσι στόχος και σκοπός μας επίσης, είναι όσο μπορούμε να ξεκουράζουμε τις ψυχές των ανθρώπων, σε αυτόν εδώ τον χώρο, που ευελπιστούμε ότι λειτουργεί ως ‘εργαστήριο ψυχών’ με τις δράσεις μας και τα καλλιτεχνικά εργαστήρια, που έχουν να κάνουν με τις παραδόσεις μας, και τις θρησκευτικές και τις Λαογραφικές».

Ενώ σημείωσε ότι περίπου 2000 άτομα περνούν κάθε εβδομάδα από αυτούς τους χώρους, τα φροντιστήρια, τα εργαστήρια και το σύνολο των δράσεων, που υλοποιούνται στην ενορία.

Ακόμη μίλησε για τα εντυπωσιακά έργα που θα εκτίθενται στην έκθεση, που θα λειτουργεί καθημερινά από τις 18:00-21:00 μέχρι την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού «Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης», ευχαριστώντας τους διδάσκοντες και τους μαθητές-μικρούς και μεγαλύτερους-όλους για την εμπιστοσύνη τους.

Οι εγγραφές στα τμήματα των δράσεων ξεκινούν από τις 18 Σεπτεμβρίου 2023, ενώ τα μαθήματα ξεκινούν στις 16 Οκτωβρίου 2023.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου