Tuesday, 23 April, 2024

Ειδικά σχολεία Γιαννιτσών και Έδεσσας: Έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού και Ειδικού Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών και της Έδεσσας αποστέλλουν ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας

προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Υπουργό Παιδείας για το μείζον ζήτημα της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού:

Αξιότιμοι κοι/κες και κα Υπουργέ,

Ως γονείς και κηδεμόνες των μαθητών των Ειδικών Δημοτικών Γιαννιτσών και Έδεσσας, σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή με αφορμή το σοβαρότατο ζήτημα της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, που έχει ανακύψει από την αρχή της σχολικής χρονιάς στα σχολεία μας. Ενημερωθήκαμε πως ενώ αυξήθηκε το μαθητικό δυναμικό, δεν καλύφθηκαν τα κενά, ούτε καν με τα περσινά δεδομένα.  Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα, τα οποία φέτος οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο, εξαιτίας της πανδημίας που βιώνουμε.

Σε μία περίοδο που η δημόσια υγεία μικρών και μεγάλων βρίσκεται σε κρίση, οι μαθητές με αναπηρία και υποκείμενα νοσήματα συνωστίζονται σε αίθουσες χωρισμένες με γυψοσανίδα λόγω έλλειψης δασκάλων . Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι η πλειοψηφία των μαθητών και των δύο σχολείων είναι με αυτισμό κάτι που απαιτεί ολιγομελή τμήματα σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία. Είναι κατανοητό ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες, τα συγκεκριμένα σχολεία δεν προσφέρονται ούτε καν για φύλαξη, πόσο μάλλον για εκπαίδευση.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί, γιατί θα έχει ολέθρια αποτελέσματα στην εκπαίδευση των παιδιών μας.  Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε άλλο εμπαιγμό. Για τους λόγους αυτούς ζητάμε άμεσα την κάλυψη των κενών, ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν κάτω από ανθρώπινες συνθήκες και τα παιδιά μας να μορφωθούν ουσιαστικά και με αξιοπρέπεια.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικού Δημοτικού και Ειδικού Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Έδεσσας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου