Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Εισαγόμενο κρούσμα κορονοϊού στην Πέλλα

Σήμερα, Παρασκευή, 31 Ιουλίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 78 νέα κρούσματα στην επικράτεια και το ένα από αυτά στην Πέλλα.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, πρόκειται για άνδρα που ήρθε από τη Γερμανία και διαμένει σε Τοπική Κοινότητα της Αλμωπίας.
Ο συγκεκριμένος ενήλικας ένιωσε αδιαθεσία και για να κάνει πιο γρήγορα το τεστ, πήγε σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.
Μόλις βρέθηκε θετικός, και αφού ειδοποίησε τις αρμόδιες υπηρεσίες, πήγε στο σπίτι του, καθώς παρουσιάζει ήπια συμπτώματα.
Αν κριθεί απαραίτητο, που κανείς δεν το εύχεται, μόνο τότε θα νοσηλευτεί.
Στο μεταξύ, από χτες, νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Έδεσσας, ένας άνδρας με πυρετό.
Κρίθηκε αναγκαίο να κάνει το τεστ και σήμερα το αποτέλεσμα διαγνώστηκε πως ήταν αρνητικό.
78 νέα κρούσματα κορονοϊού και 3 θανάτους ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ
78 νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 4477 ενώ παράλληλα ανακοινώθηκαν και 3 θάνατοι.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση: Σήμερα ανακοινώθηκαν 78 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4477, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες. 1267 (28.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2218 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 53 ετών. 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 55.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 206 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αναλυτικότερα: Δέκα κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, Επτά εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως, Εικοσιτέσσερα κρούσματα στην ΠΕ Αττικής, 18 κρούσματα στην ΠΕ Θεσσαλονίκης, Τρία στην ΠΕ Βοιωτίας, Δύο κρούσματα στην ΠΕ Ζακύνθου, 2 κρούσματα στην ΠΕ Καβάλας, Δύο στην ΠΕ Κοζάνης, 2 στην ΠΕ Χαλκιδικής, 2 κρούσματα στην ΠΕ Λευκάδας, Ένα κρούσμα στην ΠΕ Κεφαλονιάς, Ένα στην ΠΕ Δωδεκανήσου, 1 κρούσμα στην ΠΕ Λέσβου, Ένα κρούσμα στην ΠΕ Μαγνησίας, Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας και ένα στην ΠΕ Φλώρινας.

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου