Friday, 29 March, 2024

Εκδήλωση-αφιέρωμα στον Ημαθιώτη επαγγελματία οδηγό, από την ΠΕ Ημαθίας

Από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, το Σάββατο 17 Ιουνίου, στην Πλατεία Ελιάς, στη Βέροια

Εκδήλωση-αφιέρωμα στον Ημαθιώτη επαγγελματία οδηγό

Σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους επαγγελματιών αυτοκινητιστών όλων των κλάδων του επαγγέλματος

Οδηγοί, οι ηρωικοί εργάτες των δρόμων, οι βετεράνοι της ζωής.

Ρισκάρουν μέρα-νύχτα με κίνδυνο τη ζωής τους, αφού τον περισσότερο χρόνο, τον περνούν πάνω στους τροχούς. Είναι οι άνθρωποι που σώζουν ζωές, που  ανοίγουν δρόμους, που ανακαλύπτουν καινούριους κόσμους, που κρατούν ζωντανό τον κόσμο του εμπορίου.

Είναι ο οδηγός του ασθενοφόρου, του πυροσβεστικού οχήματος, του λεωφορείου, του ταξί, του φορτηγού που μεταφέρει εμπορεύματα και κινεί την οικονομία. Είναι αυτοί οι μαχητές, οι σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι που μέρα-νύχτα, αψηφώντας τους κινδύνους του επαγγέλματος, με ευθύνη και αυταπάρνηση, μάχονται με έναν σκοπό: Να γυρίσουν καλά στο σπίτι τους.

Όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά, αποτελούν  έναν από τους πιο πολύτιμους κρίκους  στην αλυσίδα της ζωής, της επιβίωσης, της προσφοράς, της οικονομίας. 

Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, ως ελάχιστη ανταπόδοση στο έργο αυτών των ανθρώπων, κομιστές αφοσίωσης και κοινωνικής προσφοράς, διοργανώνει μια εκδήλωση τιμής-αφιέρωμα στον Ημαθιώτη οδηγό, η οποία θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων-επιμνημόσυνη δέηση, ομιλίες, βραβεύσεις, ιστορική αναδρομή στο τοπικό γίγνεσθαι, έκθεση οχημάτων, η οποία θα κλείσει με καλλιτεχνική εκδήλωση-συναυλία του λαϊκού ερμηνευτή Γιώργου Μαργαρίτη. Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν αυτή η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί το μήνα Μάιο, περίοδος κατά την οποία η Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του Αγίου Χριστόφορο-προστάτη των Οδηγών. Λόγω όμως των άστατων καιρικών συνθηκών, μετατέθηκε  και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023, στην Πλατεία Ελιάς, με ελεύθερη είσοδο.

Επαγγέλματα τόσο δύσκολα, σήμερα πρέπει να μας εμπνέουν, να μας ταξιδεύουν και  να μας ενώνουν.

Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Σάββατο 17/6  Εκκλησία Αγίων Αναργύρων

  • 9.30 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση για τους αποβιώσαντες αυτοκινητιστές, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονος.

Πλατεία Εληάς, 8.30 μ.μ 

Χαιρετισμοί και απονομές τιμητικών διακρίσεων σε εκπροσώπους Φορέων, Σωματείων και Συλλόγων Αυτοκινητιστών.

  • 9.00μ.μ. Προβολή σύντομου αφιερώματος στους αυτοκινητιστές της Ημαθίας
  • 9.15 μ.μ. Συναυλία λαϊκού τραγουδιού με το Γιώργο Μαργαρίτη.

Μαζί του, ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης και η Βασιλική Στεφάνου

Σάββατο, 17 Ιουνίου 21:15 Είσοδος ελεύθερη 

Διοργάνωση: Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου