Thursday, 25 April, 2024

Εκδήλωση με θέμα την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες στα Γιαννιτσά

Το πρωί της Κυριακής, 6 Μαρτίου 2016, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών με θέμα την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και ομιλητές τον ομότιμο καθηγητή της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ., Γιώργο Τσιάκαλο

και τον διδάκτορα Θεολογίας, διευθυντή του περιοδικού «Σύναξη» Θανάση Παπαθανασίου, που έχει ξεκινήσει ομάδα εθελοντών από τα Γιαννιτσά.
Όπως δήλωσε, μεταξύ άλλων, o καθηγητής Παιδαγωγικής του ΑΠΘ Γιώργος Τσιάκαλος «Οι προσφυγικές ροές δεν θα σταματήσουν αν δεν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί».
Ο κ. Τσιάκαλος εξήρε το έργο των δεκάδων χιλιάδων πολιτών της χώρας που συμπαραστάθηκαν στους πρόσφυγες και τόνισε πως οι φράχτες που έχουν στηθεί στα σύνορα των χωρών κάνουν την Ευρώπη να “κινδυνεύει”.

kathigitis

all
Οι ομιλητές ανέφεραν πως περισσότεροι από 20.000 πρόσφυγες φιλοξενούνται σήμερα στα hot spots και τις δομές φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, στις δομές φιλοξενίας δόθηκαν 13.405 μερίδες φαγητού (περιλαμβάνουν πρωινό, γεύμα και δείπνο), ενώ από χτες διανεμήθηκαν 1.500 σάντουιτς στο λιμάνι του Πειραιά. Συνολικά από τις 3/2 έως σήμερα υπολογίζεται ότι έχουν διατεθεί πάνω από 100.000 μερίδες σίτισης.
Όπως τονίστηκε τον τελευταίο χρόνο έχουν δοθεί 36 εκατομμύρια μερίδες φαγητού, είδη πρώτης ανάγκης- ρουχισμό και εφόδια (υπνόσακοι, παιδικά αδιάβροχα, θερμικές κουβέρτες και μάρσιπους για τα μωρά, κ.α.), είδη προσωπικής υγιεινής (από μωρομάντηλα και πάνες, μέχρι σαπούνι και οδοντόβουρτσες), φάρμακα επίσης. Όλα αυτά που είναι λίγα για τον καθένα, αλλά πολύτιμη βοήθεια (φιλικής χειρονομίας πρωτίστως) σε κάθε πρόσφυγα που θα συνεχίσει το ταξίδι του, της σωτηρίας από τον πόλεμο και του απεγκλωβισμού από την Ελλάδα.

Εκδήλωση με θέμα την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες στα Γιαννιτσά

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου