Thursday, 28 March, 2024

Εκδήλωση τιμής και μνήμης Συλλόγου Ειδικών Δυνάμεων Ν. Πέλλας «Αχ. Μιμιλίδης»

Το βράδυ της Δευτέρας, 6 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Ειδικών Δυνάμεων Ν. Πέλλας Δ.Ε.Α. «Αχιλλέας Μιμιλίδης»

στο Ανοιχτό θέατρο Γιαννιτσών, πραγματοποιήθηκε μια λιτή και σεμνή τελετή-λόγω των τραγικών γεγονότων- τιμής και βράβευσης δύο ανθρώπων (όπως επιλέγονται κάθε χρόνο) και δύο διαδικτυακών μέσων (Συμβαίνει Τώρα και Λόγος Πέλλας).Ο πρόεδρος Γαβριήλ Κουτσοκώστας και ο εκπαιδευτής-έφεδρος λοχίας καταδρομών, Δημήτρης Θάνος μας έκαναν μία ξενάγηση στον χώρο, σημειώνοντας όλες τις φορές που τα μέλη του Συλλόγου συνέδραμαν σε αποστολές αρωγής, όπως στη μεγάλη φωτιά της Κασσάνδρας, στην πτώση του ελικοπτέρου με τον Αρχιεπίσκοπο Αλεξανδρείας Πέτρο, το 2004, και εξορμήσεις, όπου κλήθηκαν να βοηθήσουν συνανθρώπους μας έως την τιμητική τους παρουσία στις παρελάσεις, νυχτερινές πορείες μνήμης πεσόντων, φιλοξενία ατόμων για μαραθώνιους Θεσσαλονίκης και Γιαννιτσών, εκπαίδευση και εκγύμναση στους χώρους από αθλητές, κλπ.

Ο σύλλογος πήρε την ονομασία του από τον αδικοχαμένο συμπολίτη μας, δόκιμο ειδικών δυνάμεων Αχιλλέα Μιμιλίδη, και ο κ. Κουτσοκώστας μίλησε για την ίδρυση και το καταστατικό…

Ο Σύλλογος ακολούθως τίμησε με το λάβαρο-σύμβολο του «Μιμιλίδη» τον αστυνομικό Διονύση Παροτσίδη και στον μαραθωνοδρόμο Θανάση Τσελεπίδη, που διέπρεψε στους μαραθώνιους δρόμους της Αθήνας και του δρόμους θυσίας Γιαννιτσών, για την αγάπη και την πίστη τους στον εθελοντισμό και την πατρίδα.

Τιμήθηκαν ακόμη το «Συμβαίνει Τώρα» του Αντώνη Παπαδόπουλου και ο «Λόγος της Πέλλας».

Ευχαριστούμε για την τιμή τον πρόεδρο Γαβριήλ Κουτσοκώστα, και το Δ.Σ. του Συλλόγου Ειδικών Δυνάμεων Ν. Πέλλας Δ.Ε.Α. “Αχιλλέας Μιμιλίδης” (Ειδική διασωστική ομάδα πολλαπλών αποστολών).

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου