Thursday, 28 March, 2024

Εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά στο Εργατικό Κέντρο Π.Ε. Πέλλας

Για  εμάς τους εργαζόμενους η Πρωτομαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά

κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων.

Τιμώντας λοιπόν την μέρα αυτή όπως της αξίζει το Εργατικό Κέντρο Π.Ε. Πέλλας, στα Γιαννιτσά, προγραμμάτισε  τις παρακάτω εκδηλώσεις, καλώντας σας να συμμετέχετε σε αυτές.

protomagiaek

Απεργιακό κάλεσμα της 1η Μαΐου 2017

Το Εργατικό Κέντρο Περ. Ενότητας Πέλλας – Γιαννιτσά καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους την Δευτέρα 1η Μάη και ώρα 10.30 το πρωί στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί για τον εορτασμό της κορυφαίας μέρας της εργατικής μας τάξης, της Εργατικής  Πρωτομαγιάς, στο Εργατικό μας Κέντρο.

Για τους Έλληνες εργαζόμενους η Πρωτομαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων.

Έχοντας συνείδηση της ευθύνης και του χρέους που έχουμε απέναντι στους εργάτες που έχασαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για κοινωνική δικαιοσύνη, ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα, αγωνιζόμαστε ενωμένοι ενάντια στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές των κυβερνήσεων που τα τελευταία επτά χρόνια έχουν οδηγήσει τη χώρα μας σε οικονομική και κοινωνική εξουθένωση.

Την 1η ΜΑΗ Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε:

  • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει μισθωτούς και συνταξιούχους.
  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις.
  • Διασφάλιση από το κράτος της βιωσιμότητας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα.
  • Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.
  • Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας.
  • Διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας.

Ενωμένοι αγωνιζόμαστε ενάντια στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση της χώρας μας.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΜΑΪΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10.30πμ, ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ –ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ .

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου