Friday, 19 April, 2024

Εκδικητική σύλληψη του υγειονομικού απεργού πείνας, Λάμπρου Τσάπαλη…

Απίστευτο! Βίαιη προσαγωγή του απεργού πείνας Λάμπρου Τσάπαλη, επειδή… είναι στον αγώνα κατά της αναστολής εργασίας των Υγειονομικών.

Ο Λάμπρος Τσάπαλης έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό τον δικό του αγώνα κατά της αναστολής εργασίας των Υγειονομικών, κάτι το οποίο φαίνεται ότι… ενοχλεί.

Ο ίδιος προχώρησε σε απεργία πείνας στο πρώτο διάστημα του κορονοϊού για τα ελλιπή μέσα προστασίας που παρείχε το πρώτο διάστημα το κράτος στους εργαζόμενους. Μάλιστα, το καλοκαίρι ξεκίνησε πεζός από την Λάρισα με προορισμό την Αθήνα, με τις δυνάμεις του εν τέλει να τον εγκαταλείπουν.Σήμερα (25/2) τα ξημερώματα λοιπόν, συνελήφθη έξω από το Υπουργείο Υγείας! Ο λόγος; Ουσιαστικά κανείς. Τυπικά λόγω… απείθειας, κάτι που φυσικά δεν επιβεβαιώνεται από αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι κάνουν λόγο για βίαιη προσαγωγή.

ΠΟΕΔΗΝ: Καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, τη Δευτέρα

Ως «απαράδεκτη ενέργεια της αστυνομίας και του Υπουργείου Υγείας» χαρακτηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, τη σύλληψη του απεργού πείνας, Λάμπρου Τσάπαλη, «έξω από την πόρτα του υπουργείου Υγείας». «Εδώ και δύο εβδομάδες οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας ξημεροβραδιάζονται έξω από το υπουργείο Υγείας διεκδικώντας την άμεση επιστροφή στην δουλειά τους. Βρίσκονται επτά μήνες σε αναστολή χωρίς ευρώ μισθό, χωρίς κανένα υγειονομικό όφελος, όπως κατ’ επανάληψη εξηγήσαμε και παραδέχονται πια όλοι οι ειδικοί επιστήμονες» αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με την καταγγελία της Ομοσπονδίας, τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (24/02/2022), «αστυνομικοί -προφανώς κατ’ εντολή του Υπουργού Υγείας- συνέλαβαν τον συνάδελφο Τσάπαλη Λάμπρο που βρισκόταν στην πέμπτη ημέρα απεργίας πείνας. Τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” φρουρούμενος από αστυνομικούς».

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την απαράδεκτη στάση απέναντι στους υγειονομικούς που επί 18 μήνες ήταν στην πρώτη γραμμή και καταπολεμούσαν τον κορονοϊό και τώρα είναι 7 μήνες χωρίς μισθό. Η πολιτεία τους αντιμετωπίζει χειρότερα και από όσους δημοσίους υπαλλήλους διαπράττουν κακουργηματικές πράξεις, τίθενται σε αργία και λαμβάνουν το 50% του μισθού τους» υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ και ζητά να σταματήσει η δίωξη του απεργού πείνας και να αρθούν οι αναστολές εργασίας. Καλεί, τέλος, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, τη Δευτέρα (28/02/2022), στις 11:00, έξω από το υπουργείο Υγείας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου