Thursday, 25 April, 2024

Εκτός παράταξης δημάρχου Αλμωπίας ο Χ. Χουρσόγλου- Τι δηλώνει

Εκτός παράταξης δημάρχου Αλμωπίας ο Χ. Χουρσόγλου

 Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας της Τετάρτης 10 Ιουνίου 2015.

Ενώ το Σώμα συζητούσε θέματα προ ημερησίας ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Χρήστος Χουρσόγλου ζήτησε να ενημερωθεί από τον δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους γιατί δεν λειτουργούν τα σιντριβάνια ενώ διανύουμε τους θερινούς μήνες και για άλλα θέματα που αφορούν κυρίως στην καθημερινότητα.

Όταν απάντησαν οι Αντιδήμαρχοι, ο δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος, δήλωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του, τους στηρίζει και όποιος διαφωνεί με αυτό μπορεί να πάει απέναντι, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Δε δέχομαι υψηλή κριτική. Όποιος διαφωνεί να πάει απέναντι για να δεχτεί και την κριτική του, όποιος δε συμφωνεί να απομακρυνθεί, να έχει την τόλμη να φύγει. Να πάτε απέναντι για να ακούσετε την κριτική των χρόνων που διοικήσατε, έχετε ευθύνες»!

Ο κ. Χουρσόγλου ακολούθως σημείωσε πως άκουσε μόνο διαπιστώσεις ενώ για την απάντηση του δημάρχου, είπε ότι: «Η νευρικότητα που είχε το διάστημα που απαντούσε ο δήμαρχος, ισχυροποίησε το δίκαιο των επιχειρημάτων μου».

Ο κ. Μπίνος έξαλλος του απάντησε πως: «κωλοτούμπες εγώ δεν έκανα ποτέ, εσείς κάνατε. Δεν μπορείτε να μας παρουσιάζεστε με δύο πρόσωπα. Να πάτε απέναντι. Νομίζετε πως προήλθατε από παρθενογένεση. Ξέρετε τι ευθύνες έχετε; Θέλετε να στις απαριθμήσουμε; Υψηλή πολιτική χορτάσαμε» για να του ανταπαντήσει ο κ. Χουρσόγλου ότι: «έχω εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος πέντε φορές, εσείς δεν έχετε εκλεγεί ούτε μία»!

Έτσι ήρθε η οριστική ρήξη, όπως όλα δείχνουν στις σχέσεις των δύο αντρών που από την αρχή βέβαια δεν ήταν και οι καλύτερες…

 Η απάντηση του Χρήστου Χουρσόγλου

«Αποτελεί τιμή για μένα η εμπιστοσύνη που δείχνουν από το 1998 ως σήμερα οι πολίτες της Αλμωπίας στο πρόσωπό μου. Θεωρώ πως αυτό κάτι σημαίνει. Όσον αφορά στην απρεπή έκρηξη του κ. Δημάρχου, έχω συνηθίσει σε ισχυρές πολιτικές αντιπαραθέσεις, τόσο όταν ήμουν διοίκηση όσο και αντιπολίτευση. Όμως μέχρι τώρα δεν έχω συναντήσει το πρωτοφανές πολιτικής απρέπειας, το κούνημα του δαχτύλου, το χτύπημα στα έδρανα, αυτές οι συμπεριφορές για μένα είναι ξένες. Κακώς εκνευρίζεται ο κ. δήμαρχος. Τα αιτήματα που παραθέτω, δεν τα εφευρίσκω εγώ, μου τα μεταφέρουν και τα βλέπω στην πράξη ότι υπάρχουν. Εάν λοιπόν στα προβλήματα ο κ. Δήμαρχος έχει αδυναμία να τα υιοθετήσει και πολύ περισσότερο να τα επιλύσει, δεν φταίω εγώ. Ας προβληματιστεί και για τη συμπεριφορά του απέναντι σε δημοτικό του σύμβουλο, αλλά απέναντι και σε άλλους συναδέλφους. Εδώ μέσα, ισχυρή είναι η άποψη της φωνής, τα ισχυρά επιχειρήματα, δεν είναι ούτε ο τσαμπουκάς, ούτε η μαγκιά, ούτε η κακή χρήση της εξουσίας. Θεωρώ ότι πρέπει να επανέλθει στην τάξη και να ασχοληθεί αποκλειστικά με τα καθήκοντά του, αυτά που τον έταξε ο λαός της Αλμωπίας στις 25 Μαΐου 2014, με τη συμβολή 161 συναδέλφων σε τοπικά διαμερίσματα και υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων, οι οποίοι συνέβαλαν στο να είναι σήμερα ο πρώτος πολίτης του τόπου. Αυτό θα πρέπει να το σεβαστεί. Δε θέλω να υπεισέρθω στους χαρακτηρισμούς που ξεστόμισε εναντίον μου, το θεωρώ ένα λυπηρό γεγονός και οφείλει να ζητήσει συγνώμη».

Ο κ. Χουρσόγλου σήμερα το πρωί, σε επικοινωνία που είχε με τον «Λόγο της Πέλλας» δήλωσε αμετανόητος, σημειώνοντας πως:

«Δηλώσεις μετάνοιας και κοινωνικών πολιτικών φρονημάτων έπαψαν να υφίστανται στην πολιτική ζωή του τόπου εδώ και πολλά χρόνια  »

Ο κ. Δημήτρης Μπίνος μετά από επικοινωνία με την εφημερίδα «ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ» δήλωσε τα παρακάτω:

«Με τη συμπεριφορά του στην τελευταία Συνεδρίαση, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Χουρσόγλου έθεσε πλέον σε αμφισβήτηση την παρουσία του στην ενωμένη Δημοτική Αρχή που εκπροσωπώ. Η συμπεριφορά του οδήγησε στο να απεμπολήσει το δικαίωμα που θα του έδινε ο Δήμαρχος με τον οποίο εξελέγη, να λειτουργήσει και αυτός από θέση ευθύνης και να εφαρμόσει το πρόγραμμα με το οποίο εκλεχτήκαμε Δημοτική Αρχή. Η μόνη του επιστροφή στην σύσσωμη πλέον ομάδα είναι η δημόσια μετάνοια».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου