Friday, 19 April, 2024

Ελβετοί τουρίστες πετούν με «παρά πέντε» στο Καϊμάκτσαλαν

Μπορεί αυτή η περίοδος να θεωρείται τουριστικά “νεκρή” για την περιοχή του Καϊμακτσαλάν, υπάρχουν όμως άνθρωποι που με τον κατάλληλο σχεδιασμό

καταφέρνουν να τις δώσουν ζωή το Καλοκαίρι, βάζοντας έτσι τις βάσεις, για έναν τουρισμό που θα διαρκεί όλο τον χρόνο!

Και η αφορμή δίνεται με τον αεραθλητισμό και το γνωστό “παρά πέντε”. Στο παρελθόν, έχουν γίνει και παγκόσμια πρωταθλήματα, ωστόσο χρειάζεται μια σταθερή βάση, προκειμένου να υπάρχει η διαρκής αυξητική τάση, προς την τουριστική εκμετάλλευση, σύμφωνα με την ανάπτυξη του αθλήματος, αλλά και της εδραίωσης του Καϊμακτσαλάν ως τόπο προορισμού, για την ενασχόληση αυτού του αθλήματος, στην λογική του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Από το Σάββατο 9 Ιουλίου και για μία εβδομάδα θα βρίσκονται στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο, 25 άτομα από την Ελβετία, συνδυάζοντας τις διακοπές τους με την ενασχόληση του “παρά πέντε “. Πρόκειται για μια συνεργασία που έχει αναπτύξει ο ιδιώτης και λάτρης του “παρά πέντε” Βαγγέλης Γιώρας, με το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό γραφείο της Ελβετίας, που φέρνει αυτά τα άτομα σε χώρους που μπορούν να ασχοληθούν με  αυτό το άθλημα. Παράλληλα, γνωρίζουν την γύρω περιοχή και όλα τα όμορφα τοπία.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, που μας δίνει ο κ. Γιώρας, σε ότι την συναρπαστικότητα του αθλήματος, έχει να κάνει με τις χιλιομετρικές αποστάσεις. Συγκεκριμένα οι αθλητές κάλυψαν μια απόσταση από το Καϊμακτσαλάν μέχρι τον Βόλο!

Ενώ υπάρχει αθλητής στο γκρούπ, που στην Βραζιλία διένυσε μια απόσταση (εναέρια) 510 χιλιομέτρων! Αξίζει να τονιστεί ότι στις αρχές του επόμενου μήνα ο κ. Γιώρας, περιμένει και ένα γκρουπ αθλητών από την Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Έδεσσας συμβάλλει σημαντικά σε αυτή την προσπάθεια, με την συντήρηση και των καθαρισμό των πιστών. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σωτήρης Μουλάς, βρίσκεται δίπλα σε αυτή την προσπάθεια, όταν του ζητηθεί και ο ίδιος μας επισημαίνει ότι δίνεται μια τεράστια ευκαιρία στην ευρύτερη περιοχή να αναπτύξει τον τουρισμό και σε αυτό το επίπεδο. Κλείνοντας ο κ. Γιώρας, τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί αυτό το εγχείρημα από όλους τους φορείς, γιατί η υπόθεση τουριστικός αθλητισμός πρέπει να στηριχθεί από όλους.

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου