Thursday, 28 March, 2024

Ενέργειες Σταμενίτη για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Γιαννιτσών

Το ζήτημα της ανέγερσης νέου Δικαστικού Μεγάρου στην πόλη των Γιαννιτσών βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Βουλευτής Πέλλας

της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022.

Δεδομένου ότι το έργο ανέγερσης νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας έχει δρομολογηθεί, καθώς με ενέργειες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας διορθώθηκαν τα λάθη που προέκυψαν από τις τραγικές επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης και έτσι σήμερα βρίσκεται στη Β’ φάση των διαδικασιών ΣΔΙΤ και αναμένεται η επιλογή του εργολάβου, ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό τη συμβολή του ώστε και το έργο του Δικαστικού Μεγάρου Γιαννιτσών μπει σε τροχιά υλοποίησης. Πρόκειται, όπως έχει τονίσει ο Βουλευτής και στο παρελθόν, για ένα έργο μελετητικά ώριμο και με διαθέσιμο το οικόπεδο, το οποίο δυστυχώς ενταφιάστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή είναι απαραίτητο να εξεταστεί ο τρόπος χρηματοδότησης του, με αυτόν του ΣΔΙΤ, ο οποίος ακολουθείται ήδη για την ανέγερση και αναβάθμιση 12 Δικαστικών Μεγάρων, συμπεριλαμβανομένου και της Έδεσσας, να είναι ο πιο λειτουργικός και πιο άμεσος.

Υπενθυμίζεται ότι αναφορικά με το ζήτημα ο κ. Σταμενίτης έχει αναπτύξει ένα σύνολο δράσεων τόσο κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κοινοβουλευτικής θητείας όσο και κατά την πρώτη του κοινοβουλευτική θητεία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου