Friday, 19 April, 2024

Ενίσχυση της Αστυνομικής δύναμης στην Πέλλα ζήτησε ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης

Συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα είχε την Τετάρτη 13.04.2016 ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης για την ανάγκη ενίσχυσης της Αστυνομικής δύναμης στην Πέλλα

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Νίκος Μάρκου, όπου και συζητήθηκε η κατάσταση της αστυνομικής δύναμης στην Πέλλα καθώς και του εξοπλισμού (αυτοκίνητα κλπ). Από τον βουλευτή ζητήθηκε η άμεση ενίσχυση της Αστυνομικής δύναμης με αποσπάσεις αστυνομικών που κατάγονται από την Πέλλα και εργάζονται στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις καθώς και η μεγαλύτερη ενίσχυση των μονάδων της Πέλλας με περισσότερες μεταθέσεις. Ακόμη η ενίσχυση με κάποια οχήματα.
Ο Υπουργός δήλωσε ότι κατανοεί πλήρως τις δυσκολίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες που επιβάλλουν να στέλνει δυνάμεις στον Έβρο, στην Ειδομένη, σε κάποια νησιά και ακόμη να φροντίσει την τήρηση της τάξης στο κέντρο φιλοξενίας στα Γιαννιτσά. Υποσχέθηκε να συνεννοηθεί με τον Αρχηγό και τον περιφερειακό διευθυντή για την εξεύρεση λύσεων.
Το υπόμνημα του βουλευτή:
Γιάννης Σηφάκης Βουλευτής Πέλλας
Προς τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Τόσκα
Κε Υπουργέ,
Η ανάγκη ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης στην Πέλλα είναι προφανής εκ του γεγονότος ότι η αναλογία αστυνομικών προς κατοίκους στον Νομό Πέλλας είναι 1:500, ενώ στους γειτονικούς Νομούς είναι το πολύ 1:120 με δυσμενές αποτέλεσμα στην αίσθηση μειωμένου αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες της Πέλλας. Ακόμη οι ανάγκες της χώρας οδήγησαν τμήμα της αστυνομικής δύναμης ( παρά την μικρή της δύναμη) να πηγαίνει στον Έβρο και στην Ειδομένη ( εσχάτως και στα νησιά). Πρόσφατα έγινε στην περιοχή των Γιαννιτσών κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο οποίο έχουν ταυτοποιηθεί 1028 άτομα. Προγραμματίζεται, δε, και δεύτερο κέντρο φιλοξενίας στην περιοχή της Έδεσσας.
Με βάση τα παραπάνω παρακαλούμε για την άμεση απόσπαση στην Πέλλα αστυνομικών που κατάγονται από την Πέλλα και υπηρετούν στην Αθήνα ή αλλού. Κάποιοι εξ αυτών, σε επικοινωνία τους μαζί μου, μου είπαν ότι δέχονται να μην υπάρξει οποιοδήποτε επιπλέον κόστος για την 3μηνη απόσπαση τους ( και τις ανανεώσεις της) με δεδομένο ότι τα πατρικά τους σπίτια είναι στην Πέλλα. Ακόμη παρακαλούμε για ικανό αριθμό μεταθέσεων αστυνομικών που θα ενισχύσουν τη δύναμη της Πέλλας και την διάθεση 2 τουλάχιστον αυτοκινήτων (έστω και μεταχειρισμένων) για τις ανάγκες της αστυνομικής δύναμης.

Ενίσχυση της Αστυνομικής δύναμης στην Πέλλα ζήτησε ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου