Wednesday, 24 April, 2024

Ενδιαφέρουσα η ομιλία για τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό στα Γιαννιτσά

Άκρως ενδιαφέρουσα η ενημερωτική εκδήλωση για το Cyber bullying ή αλλιώς τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό που πραγματοποιήθηκε

στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών, το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου και θα ‘πρεπε να κατακλυστεί η αίθουσα από γονείς και παιδιά για να πληροφορηθούν τον τρόπο προστασίας στον ‘’άγνωστο’’ κόσμο του διαδικτύου.

cyber2

Η καθηγήτρια του Α.Π.Θ. μέλος της διοικούσας επιτροπής του Ευρωπαϊκού προγράμματος Cost για το Cyberbullying, δρ. Βασιλική Γκουντσίδου με απόλυτη σαφήνεια μίλησε στους παραβρισκόμενους για τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό, που αποτελεί την πιο σύγχρονη μορφή εκφοβισμού, η οποία παίρνει εύκολα και γρήγορα διαστάσεις εντός και εκτός σχολείου. Περιλαμβάνει την αποστολή απειλητικού ή υβριστικού υλικού, καθώς και τη δημοσίευση φωτογραφιών ή βίντεο τα οποία έχουν τραβηχτεί χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεση του παιδιού ή εφήβου που εκφοβίζεται.

imeridainternet

Σκοπός του ηλεκτρονικού εκφοβισμού είναι συνήθως ο αποκλεισμός του παιδιού ή εφήβου από μια ομάδα, πραγματική ή διαδικτυακή, και η περιθωριοποίηση, ενώ αρκετές φορές γίνεται και σαν είδος «εκδίκησης» για κάτι που έχει συμβεί μεταξύ κάποιων παιδιών ή εφήβων, μιας που στο διαδίκτυο υπάρχει η αίσθηση της ανωνυμίας και της «αόρατης απειλής» από άγνωστα πρόσωπα.

ekfovismosinternet

Η κ. Γκουντσίδου συνέστησε την προσοχή και ‘’επιφυλακή’’ των γονέων με ανήλικα παιδιά, και τη σωστή γνώση που πρέπει αν τα εφοδιάσουν σε ότι έχει να κάνει με τη χρήση του διαδικτύου. Επίσης, να είμαστε προσεκτικοί στο υλικό το οποίο μοιραζόμαστε ακόμη και με τους φίλους μας. Δεν είναι δύσκολο οι προσωπικές μας στιγμές να διαρρεύσουν και να εμφανιστούν και σε άλλες ιστοσελίδες πράγμα που καθιστά δύσκολο έως αδύνατον, σε περίπτωση που το αποφασίσουμε, να τις διαγράψουμε.

Χ.Π.

Ενδιαφέρουσα η ομιλία για τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό στα Γιαννιτσά

 

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου