Tuesday, 16 April, 2024

Ενημέρωση από το ΚΕΚ Φοροτεχνικός Γιαννιτσών για την «Κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής»

Αρχίζει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, για 23.000 ανέργους, ηλικίας 29-64 ετών, που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κατάρτισης

Πιστοποίησης και Απασχόλησης σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας. Το ΚΕΚ Φοροτεχνικός Γιαννιτσών ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα:

Αντικείμενο δράσης

  1. Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης των ωφελουμένων διάρκειας 120 ωρών σε ειδικότητα κλάδου αιχμής
  2. Συμβουλευτική υποστήριξη των ωφελουμένων από εξειδικευμένα στελέχη συμβουλευτικής/ συμβούλους, τα οποία θα πραγματοποιήσουν 2 ατομικές συνεδρίες, καθώς και από τον επόπτη πρακτικής άσκησης
  3. Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης
  4. Πρακτική άσκηση στην ειδικότητα επιλογής σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας συνολικής διάρκειας 500 ωρών, η οποία δεν θα υπερβαίνει τους 5 μήνες. Αποκλειστικά για τα προγράμματα κατάρτισης σε ειδικότητες του Αγροτικού Τομέα η πρακτική άσκηση δύναται να διεξαχθεί σε επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Επίδομα

600 € μικτά για την θεωρητική κατάρτιση και 2000 € μικτά για την πρακτική άσκηση.

Δικαιολογητικά

Αίτηση Υποψηφίου

Κάρτα ανεργίας σε ισχύ κατά την ημερομηνία υπογραφής της διμερούς σύμβασης ή βεβαίωση ανεργίας

Αντίγραφο τίτλου σπουδών

Εκκαθαριστικό της Εφορίας ατομικό ή οικογενειακό του φορολογικού έτους 2015

Αντίγραφο της αστυνομικής του ταυτότητας ή του διαβατηρίου.

Υ/Δ του άρθρου 8 του Ν. 1599/86 ότι δεν είναι μαθητής/τρια, σπουδαστής/τρια ή φοιτητής/τρια

Υ/Δ του άρθρου 8 του Ν. 1599/86 στην οποία θα δηλώνεται: «δεν παρακολουθώ ή δεν έχω παρακολουθήσει άλλο πρόγραμμα κατάρτισης συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΚΤ, κατά το τελευταίο δίμηνο, πλην προγράμματος εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας ή κατάρτισης σε δεξιότητες ΤΠΕ που οδηγεί σε πιστοποίηση»

Βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα από την οποία να προκύπτει η διάρκεια της ασφάλισης. Οι μισθωτοί του δημοσίου τομέα μπορούν εναλλακτικά αντί της βεβαίωσης του ασφαλιστικού φορέα να προσκομίσουν βεβαίωση του οικείου φορέα του δημοσίου τομέα, από την οποία να προκύπτει το είδος και η χρονική διάρκεια της εμπειρίας.

Για όσους μπορούν να μοριοδοτηθούν στο κριτήριο «Αναπηρία (σε ποσοστό 50% και άνω και με ικανότητα για εργασία)» οφείλουν να προσκομίσουν:

κάρτα του ΟΑΕΔ στην οποία δηλώνεται η εγγραφή του ανέργου στο Μητρώο του ΟΑΕΔ για ΑμεΑ ή Απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής πιστοποίησης αναπηρίας σε ισχύ με την οποία πιστοποιείται το ποσοστό αναπηρίας (επακριβώς προσδιορισμένο), το οποίο απαραίτητα θα πρέπει να είναι 50% και άνω, καθώς και η ικανότητά του για εργασία.

Για όσους μπορούν να μοριοδοτηθούν στο κριτήριο «Ύπαρξη Προστατευόμενου/ων Τέκνου/ων ΑΜΕΑ (ανηλίκων ή/και ενηλίκων) 67% και άνω» οφείλουν να προσκομίσουν:

α) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και β) ιατρική γνωμάτευση σε ισχύ από την αρμόδια Επιτροπή Πιστοποίησης Αναπηρίας για την πιστοποίηση του ποσοστού αναπηρίας του εξαρτώμενου τέκνου.

Για όσους μπορούν να μοριοδοτηθούν στο κριτήριο «Ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος αλληλεγγύης (πρώην ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα)» οφείλουν να προσκομίσουν:

έγγραφο, που αναφέρεται ως «ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ», εκδίδεται από τον Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας και εγκρίνει την ένταξη του ωφελούμενου στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αντικείμενα Κατάρτισης

Τα αντικείμενα κατάρτισης αφορούν επαγγελματικές ειδικότητες και εξειδικεύσεις των ακόλουθων κλάδων:

Εμπόριο, Logistics, Έργα υποδομής και Τεχνικά επαγγέλματα, Τουρισμός, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Περιβάλλον- Διαχείριση Στερεών και Υγρών Αποβλήτων, Τρόφιμα-Ποτά, Ενέργεια, Βιομηχανία και Αγροτικός Τομέας.

Καταθέστε μας τα δικαιολογητικά σας για να σας βοηθήσουμε στην υποβολή της αίτησης σας.

Από Κε. Δι. Βι. Μ. 2 ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου