Friday, 29 March, 2024

Ενημέρωση Επιμελητηρίου Πέλλας προς τις επιχειρήσεις – μέλη του

Το Επιμελητήριο Πέλλας ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του για την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΓΕΜΗ του αποδεικτικού υποβολής

δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 της 79752/30.12.2014 (ΦΕΚ 3623/Β/31.12.2014) Υπουργικής Απόφασης η καταχώρηση στο ΓΕΜΗ του αποδεικτικού υποβολής φορολογίας εισοδήματος είναι υποχρεωτική και αφορά τις προσωπικές επιχειρήσεις και τους λοιπούς υπόχρεους (Ο.Ε, Ε.Ε, ΣυνΠΕ, ΑΤΟΜΙΚΕΣ, Αστικές Εταιρίες, Κοινοπραξίες κλπ) πλην των κεφαλαιουχικών εταιριών (ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ). Η καταχώρηση του αποδεικτικού αυτού θα πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο (www.businessportal.gr) από τον υπόχρεο με ταυτόχρονη καταβολή του προβλεπόμενου τέλους καταχώρησης.  Η καταχώρηση απαιτεί προς συμπλήρωση τον αριθμό του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής δήλωσης που εκδίδει το σύστημα του Taxis μετά την οριστική υποβολής αυτής. Στην αίτηση αυτή δίνεται η δυνατότητα στην επιχείρηση να επικαιροποιήσει τα στοιχεία επικοινωνίας της στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο.

Παρακαλούνται οι επιχειρήσεις (Ο.Ε, Ε.Ε, ΣυνΠΕ, ΑΤΟΜΙΚΕΣ, Αστικές Εταιρίες, Κοινοπραξίες κλπ) μέλη ή μη μέλη του Επιμελητηρίου Πέλλας να έρθουν σε άμεση επαφή με τους λογιστές τους έτσι ώστε να ενημερωθούν για την υποχρεωτική διαδικασία καταχώρησης στο ΓΕΜΗ του αποδεικτικού υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Σας γνωρίζουμε ότι η μη εφαρμογή των διατάξεων για την καταβολή των τελών του ΓΕΜΗ έχει ως συνέπεια την αποστολή τους, για βεβαίωση και είσπραξη, στη Φορολογική Διοίκηση με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων από την αρμόδια Κεντρική Υπηρεσία ΓΕΜΗ.

Ο Πρόεδρος Ιορδάνης Τσώτσος

Ενημέρωση Επιμελητηρίου Πέλλας προς τις επιχειρήσεις – μέλη του

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου