Wednesday, 24 April, 2024

Ενημέρωση Θ. Τζάκρη σε ιδιοκτήτες εργατικών κατοικιών στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας-Αλμωπίας για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις των δανείων από τον πρώην Ο.Ε.Κ.

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη είχε χθες (3-9-2015) ενημερωτική συνάντηση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας – Αλμωπίας με δικαιούχους εργαζόμενους από την ευρύτερη περιοχή τους οποίους ενημέρωσε για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις των δανείων που είχαν λάβει από τον πρώην Ο.Ε.Κ. για παραχώρηση κατοικίας ή διαμερίσματος, στις οποίες αποφασίστηκε να προχωρήσει η ομάδα εργασίας υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Εργασίας κ. Ανδρέα Νεφελούδη η οποία είχε συγκροτηθεί με απόφαση του πρώην Υπουργού Εργασίας κ. Πάνου Σκουρλέτη με σκοπό την υποβολή προτάσεων για την επίλυση του προβλήματος της αδυναμίας εξυπηρέτησης των δανείων για παραχώρηση κατοικίας ή διαμερίσματος από τους 123.000 οφειλέτες που έχουν λάβει δάνειο από τον πρώην Ο.Ε.Κ. (που μετά την κατάργησή του έχουν μεταφερθεί στον Ο.Α.Ε.Δ.) λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζουν.

Η κ. Τζάκρη ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους εργαζόμενους δικαιούχους εργατικών κατοικιών ότι σύμφωνα με το από 1-9-2015 Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «… Από την Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής είχε συγκροτηθεί με απόφαση του πρώην υπουργού Εργασίας κ. Πάνου Σκουρλέτη και συνεδρίασε στο τέλος Ιουλίου του τρέχοντος έτους ομάδα εργασίας υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Εργασίας κ. Ανδρέα Νεφελούδη, με σκοπό την υποβολή προτάσεων για την επίλυση προβλημάτων της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου και των εποπτευομένων φορέων με στόχο την αξιοποίησή της υπέρ των φορέων και των δικαιούχων εργαζομένων.

Από τα πρώτα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ζητήματα των δικαιούχων οικιστών των οικισμών του τ. Ο.Ε.Κ. και νυν Ο.Α.Ε.Δ. τα οποία λιμνάζουν εδώ και μια δεκαετία.

Για τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί από τον τ. Ο.Ε.Κ. σε δικαιούχους εργαζόμενους με κεφάλαια του τ. Ο.Ε.Κ. νυν Ο.Α.Ε.Δ., αποφασίστηκε λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, να δρομολογηθούν διαδικασίες ρυθμίσεων των δανείων αυτών από τον Ο.Α.Ε.Δ., λαμβάνοντας κυρίως υπ’ όψιν εισοδηματικά κριτήρια».

Όπως ενημέρωσε ο κ. Νεφελούδης την κ. Τζάκρη, η Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μετά την απόφαση αυτή  επεξεργάζεται διάταξη νόμου με την οποία θα ρυθμίζονται ευνοϊκά  -με την μορφή του «κουρέματος» κεφαλαίου και μετακύλισης των δόσεων για το υπόλοιπο του κεφαλαίου, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη περίοδος αποπληρωμής-  όλες οι δανειακές υποχρεώσεις οφειλετών που έχουν λάβει δάνεια από τον πρώην Ο.Ε.Κ. σύμφωνα με τον Ν.2736/26-8-1999 για την παραχώρηση κατοικίας ή διαμερίσματος, όχι όμως και αυτών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της επιδότησης επιτοκίου από τράπεζες.

Ενημέρωση Θ. Τζάκρη σε ιδιοκτήτες εργατικών κατοικιών στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας-Αλμωπίας για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις των δανείων από τον πρώην Ο.Ε.Κ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου