Saturday, 20 April, 2024

ΕΝΙΠ: Σε λουκέτο οδηγείται το Ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Γιαννιτσών

ΕΝΙΠ: Σε λουκέτο οδηγείται το Ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Γιαννιτσών

Συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, Δευτέρα 15 Μαΐου 12:00

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας ήδη από τον Σεπτέμβρη του 2021, με ανακοινώσεις στα ΜΜΕ της περιοχής, με μια σειρά κινητοποιήσεις, με παρεμβάσεις στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, με παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας παρουσία των βουλευτών του Νομού, έχει έγκαιρα και επανειλημμένα προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να κλείσει το ογκολογικό ιατρείο του νοσοκομείου Γιαννιτσών.

Είχαμε απαιτήσει την ενίσχυση του ογκολογικού ιατρείου με την άμεση πρόσληψη δύο μόνιμων παθολόγων-ογκολόγων, κατάλληλες υποδομές και μέσα, ώστε να λειτουργεί με ασφάλεια και με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα. Είχαμε ζητήσει επείγουσα επικαιροποίηση του οργανισμού του νοσοκομείου και πρόβλεψη ογκολογικού ιατρείου.

Αν και γνώριζαν την οριακή λειτουργία του ογκολογικού τμήματος, δεν προχώρησαν, όπως όφειλαν, στην ενίσχυση και τη στελέχωσή του, ενώ είναι προφανής η σημασία του στην προάσπιση της υγείας του λαού, όχι μόνο του Ν.Πέλλας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και κατ’ επέκταση των Διοικήσεων της Υγειονομικής Περιφέρειας και του νοσοκομείου Γιαννιτσών, από τις 22 Μαΐου, οι 150 περίπου ογκολογικοί ασθενείς, θα βρεθούν εν μια νυκτί στο δρόμο, με ότι αυτό συνεπάγεται στην συνέχιση της θεραπείας τους, στην παρακολούθηση τους, στην έκβαση της ασθένειας.

Να ποια είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που διαχρονικά εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις που πέρασαν την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία, οι οποίες αρνούνται να κάνουν μαζικές προσλήψεις και να άρουν την απαξίωση του νοσοκομειακού γιατρού, που αντιμετωπίζουν τις δαπάνες για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας ως κόστος που πρέπει να περικοπεί. Δεν έχουμε πλέον καμιά αμφιβολία για τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς τους. Συνεχίζουν ακάθεκτοι την εγκληματική και επικίνδυνη για το λαό πολιτική τους ακόμα και μέσα στην προεκλογική περίοδο.    

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας καλεί για ακόμη μια φορά να έρθουν όλοι οι φορείς σε αυτήν την μάχη για τη ζωή και την Υγεία του λαού της περιοχής. Η κινητοποίηση των μαζικών φορέων, των σωματείων, των συλλόγων, του ίδιου του λαού, είναι αναγκαίος όρος για να μπει φρένο στο κλείσιμο του ογκολογικού ιατρείου, για να διεκδικήσουμε ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας. Όλοι στο πόδι!

Το ΔΣ της ΕΝΙΠ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου