Friday, 19 April, 2024

Συμβολική κινητοποίηση ΕΝΙΠ και Συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών (vid)

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, με το Σωματείο εργαζομένων και το Συνδικάτο Γάλακτος-Τροφίμων Πέλλας-Ημαθίας

συμμετείχαν σε συμβολική κινητοποίηση το μεσημέρι της Τετάρτης, για την εκρηκτική κατάσταση που υπάρχει στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών.Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, μεταξύ άλλων διεκδικεί:

Άμεσα μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων συμβασιούχων και επικουρικών των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των ΤΟ.Μ.Υ., Ενίσχυση και ανάπτυξη των Κλινικών των Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών με κλίνες και μόνιμο προσωπικό (ΜΕΘ, Αξονικός Τομογράφος, Οφθαλμολογική, ΩΡΛ, Ουρολογική κ.λπ.). Σύσταση και ανάπτυξη νέων κλινικών στα δύο νοσοκομεία (Παιδοχειρουργική, Νευρολογική. Ογκολογική, Νεογνολογική και 2η Παθολογική κλινική στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών), Δημόσια, Δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης με βάση τις ανάγκες. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στη Υγεία… Αποκατάσταση των αποδοχών που περικόπηκαν στην περίοδο των μνημονίων. Άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Σίμος Φωστηρόπουλος, μίλησε στον «Λόγο της Πέλλας» για την κατάσταση, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως: «Υπάρχει μεγάλη υποστελέχωση, οι ανάγκες αυξήθηκαν με τα κρούσματα που καθημερινά είναι πολλά στην περιοχή, και δυστυχώς η διοίκηση προχώρησε λάθος, σε μετατροπές χώρων του νοσοκομείου, από 6 κλίνες covid σε 14,… Η προχειρότητα φάνηκε με το κλείσιμο κλινικών και τη μετατροπή τους σε covid… Αυτό εγκυμονεί και τους κινδύνους της διασποράς…».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου